Kuřecí paličky na medu s ratatouille

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kuřecí paličky na medu s ratatouille Foto:
Kuřecí paličky na medu s ratatouille
Foto: Petra Novotná / Kuchařka pro teenagery

Marináda s medem je vždycky dobrý nápad! Med během pečení na mase krásně zkaramelizuje, ostatní přísady se postarají o to, že výsledná chuť bude i lehce pikantní. Zeleninové ratatouille je skvělá příloha, ale můžete ho servírovat i jako samostatný pokrm s dobrým chlebem.

Článek

Nejlepší recepty na kuřecí stehna Foto:

22x lákavé recepty na kuřecí stehna v hlavní roli

Kuřecí stehna jsou velmi vděčný kus masa. Jsou sice o něco tučnější než prsa, ale díky tomu si za všech okolností zachovávají šťavnatost. Stehna můžete péct, dusit, smažit...
Suroviny
Kuře:
kuřecí paličky 1 kg
rostlinný olej 250 ml
med 2 lžíce
sladká paprika 1 lžička
česnek 1 stroužek
sůl a čerstvě namletý pepř
Ratatouille:
lilek 1 ks
střední cuketa 1 ks
zelená paprika 1 ks
červená paprika 1 ks
bílé víno 120 ml
sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
1

KUŘE: Kuřecí paličky omyjte a osušte. Mezitím si připravte marinádu: v míse smíchejte olej, sójovou omáčku, med a papriku, prolisujte do směsi česnek, nakonec vše osolte a opepřete podle chuti a vložte do marinády maso. Mísu přikryjte potravinářskou fólií a dejte odležet do lednice alespoň na 2 hodiny, ale klidně i přes noc.

Předehřejte horkovzdušnou troubu na horní i spodní ohřev na 190 °C.

Naložené maso přendejte do pekáčku, lžící vyškrábněte usazený med a pečlivě jím maso potřete. Dejte ho péct na 20 minut, pak paličky obraťte a pečte dalších 20 minut. Servírujte s ratatouille nebo jinou přílohou dle vašeho výběru.

RATATOUILLE: Předehřejte horkovzdušnou troubu na horní i spodní ohřev na 180 °C.

Všechnu zeleninu omyjte. Lilek nakrájejte na malé kousky, rajčata a cuketu na měsíčky, papriky zbavte středu a nakrájejte na proužky.

Všechnu zeleninu dejte do pekáče, zakápněte olivovým olejem, zalijte rajčatovým protlakem a bílým vínem, přidejte nasekanou bazalku a osolte a opepřete podle chuti. Pekáč přikryjte poklopem nebo alobalem a dejte asi na 1 hodinu do trouby.

Po hodině pekáč odklopte a nechte v troubě dalších 5 minut.

Kuchařka pro teenagery

Kuchařka pro teenagery Foto:

#klidneuvarim

Julie Kučerovská

Tato kuchařka je výzvou šestnáctileté Julie jejím vrstevníkům – i když třeba jídlo vypadá složitě, jeho příprava může být úplně jednoduchá a zvládne ji každý. A ani začínající kuchařky a kuchaři by se neměli bát popadnout do ruky měchačky, hrnce a pekáče a pustit se do díla. Vaření je zábava, zvlášť když jídlo chystáte pro rodinu či přátele, či dokonce s nimi.

Kniha je rozdělena do sedmi tematických kapitol, kam autorka zařadila recepty pro nejrůznější každodenní i slavnostní příležitosti – čtenářům přináší tipy na zdobnou a chutnou víkendovou snídani, menu na nedělní oběd, vánoční pohoštění, zábavný piknik v parku nebo občerstvení na párty, ale i na zdravé a syté svačiny nebo rychlou vegetariánskou večeři. Jednoduché a rychlé recepty přesvědčí mladé čtenáře, že není třeba mít strach, protože když všechny s přehledem zvládne stejně stará Julie, proč by nemohli oni?

Vydalo nakladatelství Smart Press, k dostání na www.smartpress.cz a u všech dobrých knihkupců

Videa

reklama

reklama