Kuřecí madras

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Kuřecí madras Foto:
Kuřecí madras
Foto: Cat & Cook

Po tomto jídle se budete olizovat za ušima ještě druhý den, to vám garantujeme! Kuřecí madras servírujte s rýží basmati nebo domácím naanem.

Recept

Nán a Čapátí Foto:

Nán a čapátí

Indické recepty se neobejdou bez známého domácího chleba nán nebo placek čapátí. Příprava není nijak extrémně náročná, nebojte se! :)
Suroviny
kuřecí prsa / stehenní řízky 500 g
střední cibule 2 ks
česnek 4 stroužky
zázvor kus velký cca 5 cm
rajčata v konzervě 400 g
Koření:
mletý římský kmín 1 lžička
mletý koriandr 1 lžička
mletý kmín 1 lžička
mletý černý pepř 1 lžička
mleté chilli 1 lžička
mletá kurkuma 1/2 lžičky
sůl 1 lžička
mletá pískavice (nemusí být) 1 lžička
garam masala 1 lžička
kuřecí/zeleninový vývar dle potřeby
ghí
Postup
1

Cibuli, zázvor a česnek rozmixujte ve food procesoru najemno.

2

Na pánvi rozehřejte ghí a přidejte připravenou pastu z cibule.

3

Smažte na nízkém plameni asi 10 minut (směs by měla mít jen kolem 100 °C). Poté přidejte koření (kromě garam masaly) a pokračujte ve smažení další 3 minutky.

4

Nyní přidejte maso nakrájené na větší kostky a rajčata. Až se maso zatáhne, přilijte asi 150 ml vývaru a vařte asi 15 minut, dokud nebude maso téměř hotové. Nakonec přidejte garam masalu a vařte ještě asi 5 minut.

5

Ochutnejte a případně dochuťte solí.

Kuřecí madras 2 Foto: Kuřecí madras; foto: Cat & Cook

Cat & Cook Foto:

Cat & Cook

Na blogování nejvíce miluji čas strávený v kuchyni, jsem kuchařka a cukrářka každým coulem!

Můj blog klade velký důraz na kvalitu, ráda ve svých receptech popisuji původ tradičních jídel, kuchařských postupů a surovin. Naleznete zde tipy na dobré restaurace, potraviny i kuchyňské náčiní.

V blogování mi pomáhá moje chlupatá Minda – nelekejte se – jedná se o moji perskou kočku, proto název Cat & Cook  :-)

catandcook.cz alias Ivana Jindřichová

Videa

reklama

reklama