Kuřecí kuskus

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kuřecí kuskus Foto:
Kuřecí kuskus
Foto: Albert

Jídla z jednoho hrnce jsou vděčná na přípravu. Jejich výhodou je ale i to, že všechny suroviny se vzájemně propojí a jídlo pak chutná báječně... Jako třeba toto Indií inspirované kuře s kuskusem.

Suroviny
kuřecí horní stehna 4-6 ks
kurkuma 2 lžičky
koření Garam Masala 1 lžíce
sůl
cibule, jemně nasekaná 2 ks
česnek, rozetřený 3 stroužky
kuřecí vývar 500 ml
zelené olivy (nemusí být) 1 velká hrst
citron 1 ks
kuskus 250 g
hladkolistá petržel, nasekaná 1 malý svazek
Postup
1

Kuřecí kousky omyjte a očistěte. Kurkumu smíchejte s kořením Garam Masala a špetkou soli a v polovině směsi maso obalte. V hrnci rozpalte 1 lžíci oleje a pak na něm z obou stran opečte maso – asi 3 minuty z každé strany. Vyjměte ho z pánve a dejte stranou.

2

Naopak do pánve dejte zbytek oleje a opečte na něm cibuli. Po asi 8 minutách opékání přidejte česnek a zbytek kořenicí směsi a opékejte 1 minutu. Vlijte vývar, přidejte olivy a přiveďte k varu. Pak do pánve vraťte maso, přiklopte a nechte probublávat 35–40 minut. Pak maso opět vyjměte a udržujte teplé.

3

Do pánve vmíchejte šťávu a kůru z citronu a kuskus. Promíchejte, aby se obalil cibulovou směsí, a zalijte vodou, aby byl ponořený. Přiklopte a nechte 5 minut stát. Vmíchejte asi polovinu petržele, vraťte maso a posypte zbytkem bylinky.

Videa

reklama

reklama