Kuřecí křídla v BBQ omáčce

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kuřecí křídla v BBQ omáčce Foto:
Kuřecí křídla v BBQ omáčce
Foto: Slepičárna blog

Umíte si představit barbecue kuřecí křídla jinak než v létě na grilu? My ano! Máme totiž troubu a vy určitě taky, tak si je užijte i při mrazu – pěkně doma. ;)

Článek

6 báječných receptů na kuřecí křidýlka Foto:

6 báječných receptů na kuřecí křidýlka

Není nad pořádnou obíračku. Umaštěná pusa i ruce a ta skvělá chuť masa, které jste právě odkousli od kosti... :)
Suroviny
kuřecí křídla 1,5 kg
hladká mouka 3 lžíce
sůl, pepř
kvalitní kečup 4 lžíce
BBQ omáčka:
vinný ocet 100 ml
sweet and chilli omáčka 4 lžíce
Tabasco 1–2 lžíce
sušený česnek 2 lžičky
máslo 150 g
med 2 lžíce
Postup
1

Kuřecí křídla naporcujte na polovinu, na paličku a tzv. letku.

2

Špičku můžete úplně odkrojit a vyhodit. Nebo taky ne. Obalte je v mouce smíchané se solí a pepřem a nakonec ještě v kečupu. Přikryjte je v míse potravinářskou fólií a nechte v ledničce alespoň 30 minut odležet.

3

Mezitím si připravte BBQ omáčku. Dejte pánev na plotnu, rozpalte ji a vlijte do ní ocet, sweet and chilli a sójovou omáčku, Tabasco a vmíchejte sušený česnek.

4

Přiveďte k varu. Jakmile se na povrchu začnou tvořit bublinky, přidejte máslo a med. Nechte máslo rozpustit, vypněte teplotu a nechte vlhkost z BBQ omáčky odpařit.

5

Vyndejte kuřecí křídla z ledničky. Orestujte je na sucho na pánvi ze všech stran dozlatova. Pak je naložte do BBQ omáčky, aby maso bylo obalené, a přendejte do pekáčku.

6

Zalijte zbývající omáčkou a přiklopte. Křidélka pečte v předehřáté troubě při 195 °C asi 30 minut. Pak je odklopte a pečte ještě dozlatova, asi 10 minut.

Slepičárna blog Foto: Slepičárna blog

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

www.slepicarna-blog.cz

Videa

reklama

reklama