Játra očistěte od bílých vláken a nakrájejte je na drobné kousky. Šalotku nakrájejte na tenká půlkolečka. Rajčata nakrájejte na tenké proužky. Česnek nakrájejte najemno.
2
Na pánvi rozehřejte olej, přidejte šalotku a nechte zesklovatět. Přidejte játra a promíchávejte, dokud se nezatáhnou. Přidejte rajčata, česnek, osolte a opepřete a asi minutu promíchávejte. Odstavte z plotny a vmíchejte bazalku.
3
Podávejte na nakrájené bagetě.
Večeře hotová raz dva:
Kuřecí játra jsou velice snadná na přípravu. Z jater můžete připravit rychlou paštiku, knedlíčky do polévky anebo takové rychlovky, jako jsou jatýrka na bagetce. Na kuřecí játra si vzpomeňte i tehdy, až vám dojde inspirace na přípravu těstovin. Stejnou směs jako na bagetu totiž můžete se lžící olivového oleje a parmazánu vmíchat do různých druhů těstovin.
Kuřecí játra se sušenými rajčaty a bazalkou; foto: archiv Pražské řeznictví
Játra jsou surovinou s nezaměnitelnou chutí a strukturou. Ať už použijete k vaření vepřová, telecí či drůbeží, s našimi recepty z nich dokážete připravit skutečnou lahůdku.
Semla, v množném čísle semlor, je severský dezert, který je nejpopulárnější nejspíš ve Švédsku. Hodně ho pečou na Velikonoce, ale jako dezert ke kávě se hodí opravdu kdykoliv. Je totiž famózní!
Seznamte se s korejskou kuchyní v jedné misce. Na rýži, barevné zelenině a smaženém mase nebo tofu trůní vejce, smažené či syrové, podle libosti. Autentické chuti dosáhnete především díky...
Věnečky jak z cukrárny si podle receptu zvládnete udělat i doma. Příprava je sice trošku časově náročná, ale za ten výsledek to stojí. Zvlášť pokud hotové věnečky doplníte lahodným žloutkovým krémem...