Kuřecí játra se sušenými rajčaty a bazalkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kuřecí játra se sušenými rajčaty a bazalkou  Foto:
Kuřecí játra se sušenými rajčaty a bazalkou
Foto: archiv Pražské řeznictví

Není nic snazšího, než příprava kuřecích jater. Stačí pár surovin, doslova pár minut, a máte hotový efektní předkrm, který se vám rozplyne na jazyku.

Suroviny
kuřecí játra 200 g
šalotka 1 ks
olivový olej 1 lžíce
sušená rajčata v oleji 4 ks (asi 25 g)
česnek 1 menší stroužek
nasekaná bazalka 1/2 lžíce
sůl a čerstvě namletý pepř
bageta k podávání
Postup
1

Játra očistěte od bílých vláken a nakrájejte je na drobné kousky. Šalotku nakrájejte na tenká půlkolečka. Rajčata nakrájejte na tenké proužky. Česnek nakrájejte najemno.

2

Na pánvi rozehřejte olej, přidejte šalotku a nechte zesklovatět. Přidejte játra a promíchávejte, dokud se nezatáhnou. Přidejte rajčata, česnek, osolte a opepřete a asi minutu promíchávejte. Odstavte z plotny a vmíchejte bazalku.

3

Podávejte na nakrájené bagetě.

Večeře hotová raz dva:

Kuřecí játra jsou velice snadná na přípravu. Z jater můžete připravit rychlou paštiku, knedlíčky do polévky anebo takové rychlovky, jako jsou jatýrka na bagetce. Na kuřecí játra si vzpomeňte i tehdy, až vám dojde inspirace na přípravu těstovin. Stejnou směs jako na bagetu totiž můžete se lžící olivového oleje a parmazánu vmíchat do různých druhů těstovin.

Kuřecí játra se sušenými rajčaty a bazalkou  Foto: Kuřecí játra se sušenými rajčaty a bazalkou; foto: archiv Pražské řeznictví

Článek

14 lahůdkových receptů z jater  Foto:

14 lahůdkových receptů z jater

Játra jsou surovinou s nezaměnitelnou chutí a strukturou. Ať už použijete k vaření vepřová, telecí či drůbeží, s našimi recepty z nich dokážete připravit skutečnou lahůdku.

Uložit

Videa

reklama

reklama