Kuřecí játra na majoránce

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kuřecí játra na majoránce

Játra jsou druh masa, ke kterému mnoho lidí chová jisté předsudky, většinou způsobené zážitky ze školních jídelen. Ale je to škoda. Zajímavá struktura a nevšední chuť stojí za nový pokus :) Vyzkoušejte tuto luxusní úpravu se smetanou, jablky a majoránkou, budete příjemně překvapeni.

Už za týden, 26. října, si tento recept můžete vyzkoušet naživo přímo se Zdeňkem Pohlreichem v nové kulinární show Česko vaří s Pohlreichem!

Suroviny
kuřecí játra 500 g
suché bílé víno 100 ml
smetana ke šlehání 200 ml
cibule nakrájená najemno 1 ks
menší jablko nakrájené na kostičky 1 ks
lístky čerstvé majoránky 6 snítek
česnek, nasekaný najemno 1 stroužek
kousek másla
sůl
čerstvě namletý pepř
opečené pečivo k podávání 4 plátky
Postup
1

Játra očistěte a rozdělte na menší kousky.

2

V pánvi na rozpáleném oleji je opečte, počítejte 2–3 minuty z každé strany. Po otočení je osolte a opepřete.

3

V této fázi k nim přidejte cibulku, jablko, lístky majoránky a česnek. Krátce opečte. Játra z pánve vyndejte a na chvilku odložte stranou.

4

Do pánve přilejte víno, přidejte máslo a krátce povařte. Přilejte smetanu, vraťte játra do pánve a ještě krátce prohřejte.

5

V pánvi na troše olivového oleje opečte toasty.

6

Játra rozdělte na talíře a podávejte je s opečeným toastem.

Kuřecí játra na majoránce  Foto: Česko vaří s Pohlreichem

Kuřecí játra na majoránce. Foto: Česko vaří s Pohlreichem

 

Česko vaří s Pohlreichem

Nová kuchařka!

Nová kniha je další z řady úspěšných kuchařských knih, které vyšly pod taktovkou "Šéfa" Zdeňka Pohlreicha. Stejně jako předešlé tituly, i tato kniha doprovází novou televizní show Česko vaří s Pohlreichem.

V knize najdete 23 kompletních menu obsahujících recepty na předkrm, hlavní jídlo a dezert. Když už ne před kamerou, tak alespoň doma zkuste se Zdeňkem uvařit nejlepší večeři vašeho života!

Videa

reklama

reklama