Kuřecí casserole

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kuřecí casserole Foto:
Kuřecí casserole
Foto: isifa.com

Casserole znamená označení pro různé kombinace masa a zeleniny, popř. pouze zeleniny. Celé jídlo se připravuje v jedné pánvi, tudíž se všechny chutě krásně prolnou.

Suroviny
kuřecí stehna 4–6 ks
cibule 1 ks
mouka 30 g
kuřecí vývar 250 ml
bílé víno (pokud nechcete víno, použijte více vývaru) 50 ml
baby brambůrky 10–12 ks
batát 1 ks
rýže k servírování
Postup
1

Na pánvi rozehřejte olej a opečte na něm kuřecí kousky po obou stranách dohněda. Vyndejte a dejte stranou.

2

Na stejné pánvi opečte nakrájenou cibuli doměkka. Přidejte mouku a 1 minutu míchejte. Sundejte s ohně a po troškách přilévejte vývar a víno.

3

Vraťte na plotnu, přidejte kuře, brambůrky nakrájené na plátky, oškrábaný a nasekaný batát a tymián. Přiveďte do varu a potom na mírném ohni vařte 30 minut. Občas zamíchejte, aby se něco nepřipeklo. Podávejte s rýží.

Kuřecí casserole Foto:

Kuřecí casserole                                                                                                    Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama