Kuře v rajčatové omáčce s mozzarellou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kuře v rajčatové omáčce s mozzarellou Foto:
Kuře v rajčatové omáčce s mozzarellou
Foto: All

Opravdová lahůdka pro milovníky kuřecího masa. Podávejte například s rýží, těstovinami nebo salátem.

Suroviny
sušené listy bazalky 1 lžička
sušené listy petrželky 1 lžička
drcené oregano 1/2 lžičky
sůl a čerstvě mletý pepř
olivový olej 1 lžíce
kuřecí prsa bez kůže a kostí 2 ks (podélně rozdělené; 4 filety)
česnek, prolisovaný 1 lžička
omáčka marinara 1 hrnek
italské koření 1–2 lžičky
mozzarella, strouhaná 1/2 hrnku
Postup
1

Předehřejte troubu na střední teplotu.

2

V misce smíchejte bylinky s pepřem, solí a olejem. V olejové směsi obalte kuřecí prsa, rozehřejte pánev (tu, kterou můžete dát do trouby) a každý kus masa z obou stran opečte dozlatova (cca 3 minuty z každé strany).

3

Přidejte česnek, chvilku restujte a poté po lžičkách přidávejte omáčku marinara kolem kuřete a pokryjte ho i svrchu. Zasypejte italským kořením a každé prso 2 lžícemi strouhané mozzarelly.

4

Přendejte do trouby a pečte, dokud se sýr nerozpustí a kuře nebude propečené.

Kuře v rajčatové omáčce s mozzarellou 2 Foto: Kuře v rajčatové omáčce s mozzarellou; foto: cafedelites.com

Videa

reklama

reklama