Kuře v polévce

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kuře v polévce Foto:
Kuře v polévce
Foto: Hermína/Prima

V nové kulinární show Teď vaří šéf! připravil Zdeněk Pohlreich kuřecí prsa zalitá silným vývarem. Jídlo, které vydá za hlavní chod.

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 1. dílu s tématem KUŘE najdete v novém speciálu, kde nechybí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
kuřecí skelet, zbylé kosti a kůže
kuřecí prsa bez kůže
řapíkatý celer
mrkev
pórek
cibule
citronová šťáva
nové koření
sůl
pažitka
Postup
1

Do studené vody vhoďte kuřecí skelet a veškeré kosti. Nechte zavařit, jakmile se voda začne vařit, vznikne na povrchu pěna, kterou musíte odstranit. Poté můžete vývar ochutit solí, pepřem, bobkovým listem a pár kuličkami nového koření. Přidejte nakrájenou zeleninu – řapíkatý celer, pórek, mrkev a cibuli. Vývar nechte hodinku povařit na mírném ohni.

2

Po hodince dejte do vývaru jeden kus kuřecích prsou a nechte je pomalinku vařit na 90 °C. Po cca 20 minutách vývar sceďte. Na dno talíře nakrájejte trošku uvařené zeleniny, kuřecí prsa nakrájejte na plátky a položte na zeleninu. Zakápněte citronovou šťávou a vše zalijte čirým vývarem. Ozdobte čerstvou pažitkou a mořskou solí.

Videa

reklama

reklama