Kuře v krémové omáčce se sušenými rajčaty

Doba přípravy:
Počet porcí: 8
Kuře v krémové omáčce se sušenými rajčaty  Foto:
Kuře v krémové omáčce se sušenými rajčaty
Foto: All

Vyzkoušejte recept na šťavnaté kuře v lahodné krémové omáčce. Sušená rajčata a spousta bylinek jí dodají nevšední chuť, kterou si určitě zamilujete!

Suroviny
kuřecí stehna nebo paličky 8 ks
mořská sůl
čerstvě namletý pepř
máslo 3 lžíce
sušené chilli vločky 1/4 lžičky
kuřecí vývar 1 hrnek
šlehačka 1/2 hrnku
sušená rajčata nakrájená na tenké nudličky 1/3 hrnku
čerstvě nastrouhaný parmazán 1/4 hrnku
sušený tymián 1/4 lžičky
sušené oregano 1/4 lžičky
sušená bazalka 1/4 lžičky
čerstvá bazalka nakrájená na tenké proužky 1/4 hrnku
Postup
1

Troubu předehřejte na 200 ˚C. Kuře omyjte, dobře osušte a ochuťte solí a pepřem.

2

2 lžíce másla rozpusťte ve velkém kastrolu vhodném do trouby a na středním plameni na něm osmahněte kuřecí stehna, nejprve kůží dolů, potom i z druhé strany dozlatova – z každé strany asi 2–3 minuty. Vyndejte z kastrolu a nechte stranou.

3

V kastrolu rozpusťte zbývající lžíci másla. Přidejte česnek a chilli vločky a za stálého míchání restujte asi 1–2 minuty, až se směs rozvoní. Vmíchejte vývar, šlehačku, sušená rajčata, parmazán, tymián, oregano a sušenou bazalku. Přiveďte k varu a na mírném ohni nechte probublávat asi 3–5 minut, až omáčka lehce zhoustne. Vraťte do kastrolu kuře.

4

Vložte kastrol do trouby a nechte kuře pořádně propéct, trvá to asi 25–30 minut. Servírujte horké, ozdobené čerstvou bazalkou. Jako příloha se nejlépe hodí široké nudle nebo špecle.

Kuře v krémové omáčce se sušenými rajčaty  Foto:

Kuře v krémové omáčce se sušenými rajčaty, foto: Damndelicious.net

Videa

reklama

reklama