Kuře v krémové omáčce s houbami

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Kuře v krémové omáčce s houbami Foto:
Kuře v krémové omáčce s houbami
Foto: archiv Ohnivý kuře

Klasický francouzský recept na Fricassée de poulet à la creme jste mohli vidět v posledním díle Ohnivýho kuřete a teď si ho s námi můžete uvařit doma :)

Nový seriál Ohnivý kuře sledujte každé pondělí a středu ve 20.15 na TV PRIMA!

Suroviny
celé kuře, nejlépe kukuřičné 1 ks
suché bílé víno 250 ml
kuřecí vývar 500 ml
malé perlové cibulky 100 g
lesní houby nebo žampiony 250 g
hladká mouka 4 lžíce
kukuřičný škrob 1 lžička
máslo 4 lžíce
sušená petržel 1 lžíce
cukr 2 lžíce
sůl a čerstvě mletý pepř
Postup
1

Syrové kuře naporcujte a nechte asi hodinu táhnout ve vývaru při teplotě asi 90 °C.

2

Maso oberte od kosti, nakrájejte na větší kusy, posypte moukou, solí a pepřem a opečte na másle. Zalijte vínem a vývarem a duste pod pokličkou asi 15 minut.

3

Hotové kuře vyndejte, do omáčky přidejte vývar a crème fraîche, varem zredukujte a nakonec zašlehejte žloutky smíchané s citronovou šťávou.

4

Cibulky a houby opečte na másle, přidejte trochu vývaru a nechte zkaramelizovat. Podávejte ke kuřeti spolu s omáčkou a rýží nebo opečenými špeclemi.

Připravte si tento pokrm podle videoreceptu:

Videa

reklama

reklama