Kuře v krémové omáčce s česnekem

Doba přípravy:
Počet porcí: 3–4
Kuře v krémové omáčce s česnekem  Foto:
Kuře v krémové omáčce s česnekem
Foto: All

Milovníci česneku, zbystřete! Máme pro vás fantastický recept na šťavnaté kuře v krémové omáčce s celými stroužky česneku, které při přípravě krásně zkaramelizují.

Suroviny
kuřecí stehenní řízky s kůží 600 g
olivový olej 2 lžíce
česnek 15–20 stroužků
kuřecí vývar 1/2 hrnku
bílé víno 1/3 hrnku
bílý jogurt 1/4 hrnku
sůl
čerstvě namletý černý pepř
špetka mleté papriky
Postup
1

Kuřecí maso omyjte, dobře osušte papírovými utěrkami, naporcujte na menší kousky a ochuťte solí a pepřem.

2

Rozpalte hlubší pánev na středním plameni, přidejte lžíci olivového oleje a osmažte na něm kuřecí řízky z obou stran dozlatova. Vyjměte maso z pánve a nechte stranou.

3

Z pánve slijte přebytečný vypečený tuk. Přidejte lžíci olivového oleje a restujte celé stroužky česneku, až lehce zezlátnou. Vraťte maso do pánve, zalijte vývarem, bílým vínem a jogurtem. Zmírněte oheň a nechte dusit. Přidejte tymián, sůl, pepř a mletou papriku. Omáčku nechte lehce zredukovat. Podávejte horké.

4

Prima tip: Na závěr můžete celou pánev strčit do trouby pod gril asi na minutu, aby byla kůrčička na povrchu křupavá.

Kuře v krémové omáčce s česnekem  Foto:

Kuře v krémové omáčce s česnekem, foto: rasamalaysia.com

Videa

reklama

reklama