Kuře v hořčičné omáčce

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Kuře v hořčičné omáčce Foto:
Kuře v hořčičné omáčce
Foto: All

S tímto pokrmem rozhodně zabodujete! Kombinace kuřete a hořčičné omáčky je nezapomenutelná a věřte, že si každý bude chtít alespoň jednou přidat.

Suroviny
brambory, oloupané a nakrájené na kostky 1 kg
olivový olej 1 lžíce
sůl, pepř
Kuře:
kuřecí stehna s kůží i kostmi 1–1,25 kg (5 ks)
sůl, pepř
slanina, pokrájená 200 g
česnek, prolisovaný 2 stroužky
cibule, nakrájená na kostičky 1/2 ks
Hořčičná omáčka:
bílé víno 3/4 hrnku
dijonská hořčice 1/3 hrnku
med 2 lžíce
sušený tymián 1 lžička
mléko 2 lžíce
voda 1/3 hrnku
čerstvá petrželka na posypání
Postup
1

Brambory vařte 5 minut ve vroucí vodě, poté je sceďte. Posypejte solí, pepřem a pokapejte olivovým olejem.

2

Předehřejte troubu na 190 °C. Kuře posypejte solí a pepřem. Rozehřejte pánev na vyšším plameni a nasypejte do ní polovinu slaniny. Pečte ji lehce dozlatova, následně přeneste na papírový utěrák.

3

Stáhněte plamen, přidejte kuře na pánev (kůží dolů) a vařte 3 minuty nebo dokud nebude lehce zhnědlé. Kuře otočte a vařte další 2 minuty, poté ho vyndejte.

4

Brambory pokapejte jednou lžící výpeku z kuřete, ostatní slijte. Do pánve vložte česnek, cibuli a vařte asi 2 minuty. Přilijte víno, přiveďte k varu a vařte další 2 minuty (dokud se nevypaří všechen alkohol).

5

Přidejte zbylé ingredience na hořčičnou omáčku, upečenou slaninu a promíchejte. Nakonec přidejte kuře a brambory zpátky do pánve a posypejte zbylou slaninou.

6

Pečte v předehřáté troubě 40–50 minut (dokud nebudou kuře a brambory upečené dozlatova). Před podáváním nechejte 5 minut odpočinout a posypejte čerstvou petrželkou.

Kuře v hořčičné omáčce 2 Foto:

Kuře v hořčičné omáčce, foto: recipetineats.com

Videa

reklama

reklama