Kuře tikka masala

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–5
Kuře tikka masala Foto:
Kuře tikka masala
Foto: isifa.com

Pokud jste si také zamilovali indickou kuchyni, tento recept rozhodně musíte vyzkoušet. Kuře s kari pastou tikka masala je totiž velká lahůdka.

Suroviny
kuřecí prsa, zbavená kůže a nasekaná na kostky 4 ks
tikka masala kari pasty 2–3 lžíce
ghí (přepuštěné máslo) nebo olej 2 lžíce
cibule, oloupaná a nakrájená na kroužky 2 ks
červená paprika, nařezaná na větší kusy 2 ks
česnek, rozdrcený 2 stroužky
sekaná rajčata 1 plechovka
sůl
smetana 4–5 lžic
koriandr na ozdobení
Postup
1

V míse promíchejte kuřecí maso s pastou tikka masala tak, aby všechny kousky byly dobře obalené. Přiklopte a nechte marinovat alespoň 30 minut, ale raději přes noc.

2

Rozehřejte ghí nebo olej na pánvi, přidejte cibuli a papriku. Na střední teplotě vařte asi 5–10 minut, dokud zelenina nezačne měknout a občas promíchejte.

3

Do pánve přidejte kuřecí kousky a česnek a restujte dalších asi 10 minut, dokud kuře nezačne hnědnout.

4

Přidejte do pánve nasekaná rajčata a rajčatový protlak. Přiveďte do varu a potom nechte na mírném ohni asi 20 minut probublávat, dokud nezačne omáčka houstnout.

5

Těsně před podáváním dochuťte solí a vmíchejte smetanu. Podávejte ozdobené koriandrem.

6

Podávejte s rýží basmati.

Videa

reklama

reklama