Kuře tandoori s raitou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kuře tandoori s raitou Foto:
Kuře tandoori s raitou
Foto: profimedia.cz

Nebojte se experimentovat a vyzkoušet něco nového. Indická kuchyně k tomu přímo vybízí. A co se skrývá pod kořením garam masala? Jedná se o indickou směs koření – římský kmín, hřebíček, muškátový květ, koriandr, kardamon, bobkový list.

Suroviny
kuřecí prsa, částečně s kostí 4 ks
sůl
čerstvě namletý pepř
česnek 4 stroužky
čerstvý zázvor 7,5 cm
mletá paprika 1 lžíce
garam masala 2 lžíce
bílý jogurt 250 ml
Raita:
bílý jogurt 200 ml
okurka 1/4 ks
čerstvé lístky máty 1 lžíce
Při podávání:
chleba naan 8 mini kusů
Postup
1

Do kuřete nařízněte několik hlubokých řezů a bohatě okořeňte solí a pepřem. Dejte do mělké nekovové nádoby.

2

Do mixéru dejte citronovou šťávu, česnek, zázvor, mletou papriku, garam masalu, olej a jogurt a vymíchejte do hladké pasty.

3

Pastou dobře obalte maso a nechte několik hodin marinovat, aby chutě mohly do kuřete proniknout.

4

Předehřejte troubu na 200 °C, u plynové na stupeň 6. Tandoori kuře pečte 40 minut, až bude zlaté.

5

Raita: Smíchejte jogurt, okurku, mátové lístky a dochuťte solí a pepřem. Kuře podávejte s raitou, citronovými klínky a rozpečeným naan chlebem.

Kuře tandoori s raitou Foto:

Kuře tandoori s raitou, foto: Profimedia.cz

Videa

reklama

reklama