Kuře s limetkou, česnekem a citronovou trávou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4-6
Kuře s limetkou, česnekem a citronovou trávou  Foto:
Kuře s limetkou, česnekem a citronovou trávou
Foto: Kitchenette.cz

Kuře na medu už v našich kuchyních zdomácnělo. Zkuste mu dát lehce orientální nádech použitím voňavého zázvoru, limety a citronové trávy. Nemůže chybět ani pikantní chilli paprička, která tomu dodá potřebný říz!

Suroviny
celé kuře, rozporcované na 8 dílů
olivový olej 1 lžíce
čerstvý koriandr
Na marinádu:
med 2 lžíce
šťáva z jedné limetky
čerstvý strouhaný zázvor 1-2 cm
česnek 5 stroužků
citronová tráva 1 stonek
tmavá sojová omáčka 1 lžíce
mořská sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Smíchejte všechny ingredience na marinádu. Střední zapékací mísu lehce potřete olejem, rozložte dovnitř kousky kuřete a polijte česnekovo-citrónovou marinádou. Kuře v ní pořádně obalte a pokud máte čas, nechte marinovat. Já dávám kuřátku alespoň hodinu při pokojové teplotě, když nemám čas na den v lednici.

2

Pečte v předehřáté troubě na 210 °C 30-45 minut lehce podlité vodou jinak by omáčka předčasně zkaramelizovala a zhořkla, postačí 50 ml. V půlce pečení otočte jednotlivé kusy masa a dopečte do zlatohněda. Toto mé kuře potřebovalo 40 minut, ale pokud se chystáte na stehenní paličky nebo křídla, bude stačit 30 minut. Hotové kousky posypejte nasekaným čerstvým koriandrem.

3

Servírujte s rýží a salátkem. Nebo maso oberte od kostí, dejte do vyhřáté mísy spolu s tím úžasným sosíkem, na stranu placky roti chapati, nějaká ta zeleninka nebo jiné pochutiny jako třeba papaja a každý se obslouží s radostí sám.

Kuře s limetkou, česnekem a citronovou trávou  Foto: Kitchenette.cz

Kuře s limetkou, česnekem a citronovou trávou v marinádě, Foto: Kitchenette.cz

Markéta PavlejeObjevte nový food blog!

Kitchenette.cz je jeden z nejhezčích food blogů v Čechách. Jeho autorka Markéta Pavleje Šimrová je známou vizážistkou, která si z prostředí módy často odskakuje do kuchyně a tam vaří neskutečné dobroty.

I na fotkách je vidět, že Markéta má velké vizuální cítění, okamžitě na ty laskominy dostanete chuť. Na blogu najdete recepty, které určitě zvládnete uvařit, navíc jsou většinou zdravé, ze základních surovin, ideálně čerstvých a z velké části regionálních a sezonních.

Videa

reklama

reklama