Kuře s koriandovým pestem

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Prostřeno XI (15)  1.5.2015 polévka Foto:
Prostřeno XI (15) 1.5.2015 polévka
Foto: All

Voňavý koriandr je doma především v asijské kuchyni, ale pomalu už domácní i na našich zahrádkách. Zkuste z něj připravit netradiční pesto a oživit jím klasické pečené kuře. Čekejte velmi osvěžující výsledek!

Suroviny
česnek 3 stroužky
sůl
nastrouhaná kůra a šťáva z 1 citronu
nasekaný čerstvý koriandr 1 hrnek
olivový olej 1/4 hrnku
velké kuře 1 ks
Postup
1

V mixéru umixujte pastu z česneku, soli, pepře, citronové kůry a šťávy, koriandru a oleje.

2

Ostrým nožem udělejte do kuřete zářezy do strany s kůží na prsou, stehnech a spodních částí stehen (paličkách). Pesto vetřete do celého kuřete a zejména do zářezů.

3

Přikryjte a dejte do lednice alespoň na 1 hodinu, nejlépe přes noc.

4

Kuře dejte na pekáč a pečte 45–50 minut na 180 °C, párkrát během pečení obraťte. Podávejte s pečenými nebo novými bramborami, salátem nebo zeleninou dušenou v páře.

Kuře s koriandovým pestem Foto:

Kuře s koriandovým pestem, foto: Profimedia.cz

Videa

reklama

reklama