Kuře s karamelizovanou cibulí a rozmarýnem

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Kuře s karamelizovanou cibulí a rozmarýnem Foto:
Kuře s karamelizovanou cibulí a rozmarýnem
Foto: All

Toto skvělé kuře zvládnete připravit v jedné pánvi, potřebujete na něj relativně málo ingrediencí, a pokud milujete cibuli nasladko, vaše chuťové buňky zajásají.

Suroviny
horní kuřecí stehna s kostí a kůží 500 g
mletá paprika/mleté chilli 1 lžička
česnek a zázvor, utřené na pastu 1 lžíce
citronová šťáva 1 lžíce
olej 1 lžíce
máslo 1 lžíce
cibule, velká a na plátky 4 ks
med 1 lžíce
rozmarýn, najemno 1–2 snítky
sůl
Postup
1

Smíchejte v misce mletou papriku, pastu z česneku se zázvorem a citronovou šťávu. Směsí potřete kuřecí stehna a nechejte alespoň 10 minut odležet (mezitím si připravte ostatní ingredience).

2

Rozehřejte si olej s máslem na hlubší pánvi a vložte kuřecí stehna. Z obou stran pečte asi 2 minuty dohněda. Snižte plamen a přidejte cibuli, rozmarýn a sůl.

3

Promíchejte, zakryjte pokličkou a vařte asi 25 minut, dokud stehna nejsou propečená.

4

Smíchejte 2 lžíce vody s medem a přidejte do pánve. Medová směs začne bublat, dobře promíchejte, ať se stehna krásně obalí a po 2 minutách plamen vypněte.

5

Podávejte s dušenou rýži nebo chlebem.

Kuře s karamelizovanou cibulí a rozmarýnem 2 Foto: Kuře s karamelizovanou cibulí a rozmarýnem; foto: myfoodstory.com

Videa

reklama

reklama

\n