Kuře s javorovým sirupem a jablky

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kuře s javorovým sirupem Foto:
Kuře s javorovým sirupem
Foto: Výpečky.com

Kuřecí maso s javorovým sirupem a jablky se k sobě báječně hodí. Tak trochu připomíná oblíbené kuře na medu... Vyzkoušejte jednoduchý a výborný recept podle Terezy z blogu Výpečky.com.

Suroviny
kuřecí čtvrtky 4 ks
javorový sirup 4 lžíce
jablko nakrájené na měsíčky 1 ks
sezamová semínka 1 lžíce
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Kuřecí kousky opláchněte, osušte a dejte do pekáčku. Ze všech stran je osolte a opepřete. Pod maso dejte nakrájené jablko.

2

Na kuře nalejte javorový sirup a každý kousek posypte sezamovými semínky. Pečte při 180 ˚C asi jednu hodinu. Občas podlejte trochou vody a pečte, až bude kůrčička pěkně zlatavá. Podávejte nejlépe s rýží.

Výpečky.comVýpečky.com je blog o jídle, vaření, kulinárních výletech a dobrodružstvích. Tereza, která ho vytváří, je kulinární stylistka, amatérsky fotí jídlo a hodnotí restaurace.

Najdete tady recepty, její vlastní i převzaté, ale všechny odzkoušené a prověřené. Také dramatické reportáže z cest a jídelen, kantýn, bufetů a vývařoven. Vydejte se na výpravu od haute cuisine po výpečky.

Videa

reklama

reklama