Kuře s citronovou omáčkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kuře s citronovou omáčkou Foto:
Kuře s citronovou omáčkou
Foto: Vlado Kníž

Kuře je klasika, která nikdy nezklame. A navíc existuje nepřeberné množství receptů, jak ho připravit. Vyzkoušejte třeba citronovou marinádu a jako přílohu lehký salátek.

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
kuře
citron 1 ks
rozmarýn
sůl
Na marinádu:
citron 1 ks
rozmarýn
sůl
Na salát:
polníček
citronová šťáva
sůl
Postup
1

Kuře naporcujte, kostru schovejte na přípravu domácího vývaru a zbytek osolte. Stehna prořízněte, aby se lépe propekla.

2

Připravte marinádu: v misce smíchejte jogurt, šťávu z citronu, sůl, pepř a rozmarýn. V marinádě obalte kuře a nechte asi hodinu odležet.

3

Na dno pekáčku kápněte olej, vložte kousky kuřete, posypte rozmarýnem a navrch přidejte plátky citronu. Zakápněte citronovou šťávou a dejte péct na 180 stupňů.

4

Po 45 minutách vyndejte. Vypečenou šťávu svařte v hrnci. Ve šťávě pak ještě nechte na chvíli prohřát jednotlivé porce kuřete.

5

Mezitím připravte salát: v misce smíchejte citronovou šťávu, slunečnicový olej, sůl a pepř. Vzniklou marinádou polijte salát a promíchejte. Na talíř nandejte porci kuřete, ozdobte pečeným plátkem citronu, snítkou rozmarýnu, zalijte šťávou a podávejte se salátem.

Kuře s citronovou omáčkou Foto:

Kuře s citronovou omáčkou Foto: Kuře s citronovou omáčkou, foto: Vlado Kníž

Připravte si tento recept přímo se Šéfem:

Videa

reklama

reklama