Kuře s chorizem a olivami

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kuře s chorizem a olivami Foto:
Kuře s chorizem a olivami
Foto: profimedia.cz

Tohle Španělskem inspirované jídlo chutná ještě lépe druhý den a také se může zamrazit. Podávejte s rýží nebo zkuste variantu „vše v jednom hrnci“.

Suroviny
olivový olej 2 lžíce
kuřecí prsa s kůží 4 ks
cibule 2 ks
česnek 4 stroužky
chorizo klobása 150 g
plechovka nasekaných rajčat 410 g
tymián 1 lžička
plněné zelené olivy 150 g
mladé cukety 2 ks
černý pepř
nasekaná čerstvá petrželka
Postup
1

Na velké pánvi rozehřejte olej a opečte na něm dohněda kuřecí prsa, asi 2 minuty po každé straně.

2

Vyndejte maso z pánve a přidejte do ní nakrájenou cibuli, česnek a chorizo a opékejte asi 5 minut.

3

Kuřecí maso vraťte zpátky do pánve, přelijte rajčaty, posypte tymiánem, olivami a vše dobře promíchejte. Ochuťte černým pepřem. Přiveďte do mírného varu, přiklopte, duste 35 minut a občas promíchejte.

4

Vmíchejte cukety nakrájené na 1 cm plátky a vařte dalších 10–15 minut.

5

Dochuťte solí a pepřem, ozdobte petrželkou a podávejte s rýží, bramborami nebo venkovským chlebem.

6

Pro jednoduché jídlo „vše v jednom hrnci“ přidejte po 20 minutách brambory, které nasáknou všechny skvělé vůně a vytvoří vydatné hlavní jídlo.

Kuře s chorizem a olivami Foto:

Kuře s chorizem a olivami, foto: Profimedia.cz

Videa

reklama

reklama