Kuře s bobkovým listem a petrželkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kuře s bobkovým listem a petrželkou Foto:
Kuře s bobkovým listem a petrželkou
Foto: isifa.com

Vyzkoušejte kuřecí maso trochu jinak a naplňte ho nádivkou. Dokonalost chuti dovrší jemná omáčka.

Suroviny
kuřecí prsa s kůží 4 ks
Nádivka:
strouhanka 1/4 hrnku
krémový sýr 75 g
nasekaná hladkolistá petržel 1 lžička
nahrubo nasekané velké rozinky 35 g
máslo 1 lžíce
olej 1 lžíce
Omáčka:
máslo 1 lžíce
najemno nasekaná cibule 1 ks
hrubozrnná hořčice 2 lžíce
bílé víno 1 hrnek
drůbeží vývar 2 hrnky
smetana 1 hrnek
hladkolistá petrželka, jemně nasekaná 10 g
mořská sůl
černý pepř
Postup
1

Nádivka: Všechny ingredience dobře promíchejte a ochuťte. Do nejsilnějšího místa každého prsíčka vsuňte nůž a v otevřeném místě vytvořte nožem velkou kapsu. Nádivku do ní natlačte a zavřete třeba párátkem.

2

Rozehřejte pánev na smažení, přidejte máslo, olej a nechte je rozpustit. Přidejte kuřecí prsa kůží dolů a nechte je zhnědnout. Potom je otočte a nechte je opéct i z druhé strany. Přikryjte pánev pokličkou a vařte asi 4–5 minut. Vyndejte prsíčka z pánve, dejte stranou a pánev umyjte.

3

Omáčka: Na pánev dejte máslo, přidejte cibuli a vařte, dokud nebude průsvitná. Přidejte hořčici, víno a vývar. Do pánve vraťte kuře, uveďte do mírného varu a přikryjte. Vařte asi 10–12 minut, dokud nebudou prsíčka uvařená. Pokličku sundejte, vmíchejte smetanu a bobkové listy, na velmi mírném ohni vařte dalších 5 minut, potom vmíchejte petrželku a dobře dochuťte.

4

Podávání: Rozdělte prsíčka na talíře a podávejte třeba se šťouchanými bramborami.

Kuře s bobkovým listem a petrželkou Foto: isifa.com

Kuře s bobkovým listem a petrželkou, foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama