Kuře puttanesca

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kuře puttanesca Foto:
Kuře puttanesca
Foto: All

K tomuto kuřeti se samozřejmě hodí klasické špagety, ale pokud chcete, můžete vyzkoušet cuketové nudličky. V teplém počasí je to ideální příloha :)

Suroviny
kuřecí prsa bez kůže 4 ks
cibule, na kostičky 2 ks
ančovičky nakrájené nadrobno 1 lžíce
plechovka krájených rajčat 400 g
cherry rajčata na stonku 3 ks
černé olivy bez pecek 3 lžíce
kapary 4 lžíce
špetka mleté skořice
čerstvá plocholistá petržel, nakrájená 2 lžíce
chilli paprička, nadrobno 1 lžíce
sůl a pepř
Postup
1

Kuřecí prsa osušte, osolte a opepřete. Na velké pánvi rozehřejte lžíci oleje a pak maso z obou stran zatáhněte (dozlatova). Dejte stranou.

2

Do pánve s výpekem nalijte trochu vody a deglazujte (kousky z výpeku se hodí k dochucení). Poté snižte plamen, přidejte česnek, ančovičky a cibuli. Restujte, dokud cibule nebude dosklovata, cca 5–10 minut.

3

Zvyšte teplotu a přidejte pokrájená rajčata z plechovky společně se špetkou skořice. Do plechovky si natočte vodu a přelijte do pánve. Vmíchejte olivy, kapary a přiveďte k varu.

4

Jakmile se bude vše vařit, snižte teplotu, aby vše jen lehce probublávalo, a do pánve vložte kuřecí prsa. Cherry rajčata na stoncích dejte na volná místa mezi kusy masa a vše zasypejte pokrájenou chilli papričkou.

5

Zakryjte a vařte 20 minut. Poté poklici sundejte a vařte dalších 10 minut (dokud kuře není hotové a omáčka lehce nezhoustne).

6

Posypejte nakrájenou petrželkou a můžete podávat.

Kuře puttanesca 2 Foto: Kuře puttanesca; foto: supergoldenbakes.com

Videa

reklama

reklama