Kuře po myslivecku

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kuře po myslivecku  Foto:
Kuře po myslivecku
Foto: Johana Pošová

Jedno z nejznámějších italských jídel si nemůžete nezamilovat.

Tento a dalších více než 70 nových receptů najdete v podzimním čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:

Článek

Pestré chuti podzimu s Prima FRESH  Foto:

Vychutnejte si pestré chutě podzimu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Podzimní číslo časopisu Prima FRESH najdete v prodejní síti již od 14. září a opět v něm nechybí spousta originálních receptů, s kterými si užijete podzim plný chutí, vůní...
Suroviny
kuřecí kousky s kostí (stehna nebo paličky) 1 kg
čerstvý rozmarýn 1 snítka
česnek 3 stroužky
červené víno, nejlépe Chianti 300 ml
mouka na poprášení
ančovičky 3 filátka
zelené nebo černé vypeckované olivy 1 hrst
konzervovaná loupaná rajčata 400 g
sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
1

Kousky kuřete ochuťte solí a pepřem a dejte je do mísy. Přidejte bobkový list a rozmarýn, rozdrcený česnek a zalijte vínem. Mísu přikryjte a kuře nechte nejlépe přes noc marinovat v ledničce.

2

Troubu předehřejte na 180 °C. Maso sceďte, marinádu uchovejte. Kousky masa osušte, poprašte je moukou a přebytek oklepejte. Ohnivzdorný kastrol postavte na střední plamen, vlijte olej a až se rozehřeje, osmažte na něm ze všech stran kousky kuřete a vyjměte je. Do kastrolu vsypte česnek, osmažte ho dozlatova, pak přidejte ančovičky, olivy, rajčata (ty podrťte vařečkou) a vraťte kuře. Vlijte uchovanou marinádu, uveďte do varu, na kuře dejte alobal ve dvojité vrstvě, kastrol přikryjte a vložte do předehřáté trouby.

3

Duste v troubě asi 1 a ½ hodiny. Z povrchu omáčky odstraňte případný přebytečný tuk, omáčku dochuťte solí a pepřem, je-li třeba. Vyjměte bobkové listy a rozmarýn a podávejte.

Kuře cacciatore, tedy po myslivecku nebo lovecku se i v samotné Itálii připravuje různými způsoby, respektive s různými přísadami. „Divokou“ chuť mu dodává marinování s výrazným kořením a v robustním víně, někdy se místo oliv dávají kapary či se přidávají houby a různé bylinky, ančovičky mohou a nemusí být. Chuť a vůni omáčky ale definují rajčata a kvalitní víno, to se nemění.

Kuře po myslivecku  Foto: Kuře po myslivecku; foto: Johana Pošová

Videa

reklama

reklama