Kuře plněné chřestovým pyré

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kuře plněné chřestovým pyré Foto:
Kuře plněné chřestovým pyré
Foto: archiv Gurmet

Sezona chřestu je krátká, proto ho v květnu přijměte v kuchyni s otevřenou náručí a vařte s ním vše, co můžete.

Suroviny
kuřecí prsa, nejlépe i s kůží 4 ks
zelený chřest 300 g
smetana 30% 50 ml
olivový olej 2 lžíce
sůl
Omáčka:
sekaná loupaná rajčata 400 g
nasekané oregano 2 lžíce
česnek 3 stroužky
sůl
Postup
1

OMÁČKA: Do kastrolu vložte všechny ingredience na omáčku kromě mascarpone. Vše duste na mírném ohni 20 minut. Poté omáčku rozmixujte a vmíchejte do ní mascarpone. Podle chuti osolte a opepřete.

2

Kuřecí prsa lehce naklepejte klouby prstů a odkrojte z nich přečnívající kousky masa. Oloupaný chřest povařte ve vodě asi 4 minuty, slijte ho a rozmixujte dohladka spolu s okrájenými kousky masa a smetanou. Směs osolte a opepřete.

3

V kuřecím mase vytvořte ostrým nožem kapsu a naplňte ji chřestovou náplní. Otvory sepněte párátky.

4

Na pánvi rozehřejte olej, osmažte v něm kuřecí prsa, nejprve kůží dospod, 8 minut po každé straně. Maso i náplň se dokonale propečou.

5

Prsa nechte asi 4 minuty odpočinout a poté je nakrájejte na plátky. Podávejte s horkou omáčkou a rýží.

6

Prima tip: Kupte si vykostěné kuře nebo si ho připravte sami a zarolujte do masa tuhle skvělou náplň. Roládu upečte v troubě.

Kuře plněné chřestovým pyré Foto: archiv Gurmet

Kuře plněné chřestovým pyré. Foto: archiv Gurmet

Gurmet
Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama