Kuře piri piri

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kuře piri piri Foto:
Kuře piri piri
Foto: S vášní pro jídlo

Recept na tohle portugalské kuře ocení všichni, kteří mají rádi štiplavou chuť chilli. Omáčku piri piri využijete kromě tradičního kuřete třeba i na pečení brambor, ryb i zeleniny a určitě se u vás stane hitem.

Suroviny
Omáčka:
červená paprika kapie 1/2 ks
olivový olej 4 lžíce
papričky bird's eye (odstraňte semínka) 3 ks
česnek 2 stroužky
čerstvé nebo sušené oregáno 1 lžíce
šťáva z jednoho citronu
špetka soli
Kuře:
omáčka z receptu
spodní nebo vrchní stehna 4 ks
Postup
1

Omáčka: Omáčka je velmi jednoduchá, prostě všechny ingredience vložte do mixéru a rozmixujte najemno.

2

Kuře: Kuře obalte v omáčce a nechte marinovat (ideálně přes noc, aby se chuť natáhla do masa, ale minimálně 2 hodiny).

3

Před tepelnou úpravou kuře vyndejte z lednice a troubu rozpalte na 200 °C.

4

Kuře spolu s omáčkou vložte do zapékací misky a přikryté společně pečte asi 30 minut, pak odstraňte pokličku a pečte dozlatova ještě asi 20 minut.

Kuře piri piri 2 Foto: Kuře piri piri; foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo Foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

Videa

reklama

reklama