Kuře piri-piri

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kuře piri-piri Foto:
Kuře piri-piri
Foto: isifa.com

Už je chladno a potřeba se vnitřně zahřát stoupá na maximum. Tenhle recept na kebab v sobě spojuje dvě chutě – hřejivé chilli a svěží citrusy, které jsou právě v nejlepší formě.

Suroviny
filety z kuřecích stehen, rozpůlené 8 ks
piri-piri omáčka
citron 1 ks
citronové listy 16 ks
krevety, oloupané 4 ks
slanina 4 plátky
Na piri-piri omáčku:
malá cibule 1 ks
česnek 3 stroužky
středně velké chilli papričky 10 ks
sůl
Postup
1

Kuřecí plátky nechte přes noc marinovat v piri-piri omáčce.

2

Kuřecí kousky navlékněte na špíz a mezi ně vkládejte plátky ovoce a citronové listy. Každou jehlu zakončete krevetou, obalenou plátkem slaniny.

3

Pečte nebo grilujte špízy tak, aby maso bylo udělané, ale pořád ještě šťavnaté. Kebaby jsou velmi chutné, když jsou nejlépe pečené nad žhavými uhlíky. Pokud je venku příliš chladno, přendejte je potom na pekáč a opékejte je ještě v troubě rozehřáté na 200 °C asi po dobu 15 minut.

4

Omáčka piri-piri: Na jemno nasekanou cibuli a česnek opékejte na mírném ohni v oleji, až bude cibule měkká a lesklá. Vmíchejte papriku a restujte dalších 30 vteřin. Z chilli papriček vyškrábněte semínka, nasekejte je a přidejte do teplého oleje spolu se špetkou soli a s citronovou šťávu. Směs rozmixujte v robotu nebo tyčovým mixérem.

5

PRIMA TIPY: Pokud se rozhodnete, že použijete místo stehen kuřecí prsíčka, zkraťte dobu marinování, abyste dosáhli šťavnatého výsledku.

Piri-piri omáčka je hotová hned, ale lépe se chutě spojí, když ji necháte den nebo dva odležet v lednici. Můžete do ní přidat třeba bylinky a přizpůsobit si recept vlastní chuti.

Kuře piri-piri Foto:

Kuře piri-piri                                                                                                         Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama