Kuře pečené v mléce

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kuře pečené v mléce Foto:
Kuře pečené v mléce
Foto: Coolinářka

Tento slavný recept Jamieho Olivera je pokládán za jeden z nejlepších postupů, jak připravit kuře. Vůni a chuť šalvěje, citronové kůry, skořice, česneku společně s pečeným masem si zamilujete. A není to nic složitého!

Suroviny
celé menší kuře 1 ks
čerstvé šalvějové lístky 1 hrst
celá skořice 2 ks
kůra z jednoho citronu
neoloupaný česnek 8–10 stroužků
mléko cca 500 ml
máslo 1 lžíce
sůl, pepř
Postup
1

Troubu předehřejte na 180 °C.

2

V hlubší litinové pánvi nebo hrnci, ve kterém později budete kuře péct, si na troše oleje a másla zprudka osmažte ze všech stran osolené a opepřené kuře.

3

Nyní ke kuřeti do hrnce přidejte šalvěj, skořici, neoloupané stroužky česneku a na větší kousky nakrájenou citronovou kůru. Vše trochu osolte a zalijte mlékem.

4

Dejte péct do vyhřáté trouby asi na 70–80 minut a v průběhu pečení kuře přelévejte výpekem s mlékem.

5

Podávejte například s bramborovou kaší. Dobrou chuť!

Kuře pečené v mléce 2 Foto: Kuře pečené v mléce; foto: Coolinářka

Coolinářka Foto:

Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková z Hradce Králové alias Coolinářka svůj foodblog založila na mateřské dovolené.

Jak říká, v rámci zachování zdravého rozumu, si jej našla jako únik od mateřských radostí, strastí a povinností. Vaří ráda už hodně let, ale na fotografování jídla se vrhla teprve nedávno, ale o to s větší vervou a vášní!

Její recepty zvládne každý a jsou z dostupných surovin.

Videa

reklama

reklama