Kuře pečené v mléce

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kuře pečené v mléce  Foto:
Kuře pečené v mléce
Foto: All

Pokud chcete svému nedělnímu kuřeti dopřát malý upgrade, zkuste ho tentokrát upéct v mléce. Nejenže tím maso získá neuvěřitelnou šťavnatost, ale jde především o chuť. Omáčka z vypečeného mléka s kořením, šalvějí a citronem je prostě nebesky lahodná!

Suroviny
celé kuře, ideálně farmářské 1 ks
celá skořice 1/2 svitku
čerstvé šalvějové lístky 1 plná hrst
citronová kůra ze dvou citronů nakrájená na plátky
česnek 1 palice
plnotučné mléko 2 1/2 hrnku
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Kuře nechte před přípravou dojít do pokojové teploty.

2

Troubu předehřejte na 190 stupňů. Ve velkém kastrolu vhodném do trouby rozehřejte olivový olej na středním plameni. Kuře okořeňte solí a pepřem svrchu i zevnitř.

3

Kuře vložte do kastrolu prsíčky dolů a opékejte pár minut dozlatova. Poté ho otočte a opečte i ze stran a nakonec ho obraťte i na záda a rovněž opečte. Kuře vyjměte na talíř a z kastrolu vytřete olej.

4

Do kastrolu vložte šalvějové lístky, celé neoloupané stroužky česneku, svitek skořice, citronovou kůru a nakonec vlijte mléko. Do směsi vložte kuře prsíčky nahoru. Kastrol vložte do předehřáté trouby a pečte nepřikryté asi hodinu a půl. Čas od času maso přelévejte mléčnou šťávou. Šťáva z mléka se díky citronové kůře srazí, ale to je normální a chuti to vůbec neuškodí. Podávejte s oblíbenou přílohou.

Kuře pečené v mléce 2 Foto:

Kuře pečené v mléce 3 Foto:

Kuře pečené v mléce 4 Foto:

Kuře pečené v mléce, foto: HonestlyYUM

Článek

Nejlepší recepty na víkendové kuře Foto:

Nejlepší recepty na víkendové kuře

Patří na váš víkendový stůl pečené kuře? Pak pro vás máme inspiraci, jak ho připravit!
Videa

reklama

reklama