Kuře na zimní zelenině

Doba přípravy:
Kuře na zimní zelenině Foto:
Kuře na zimní zelenině
Foto: V kuchyni vždy otevřeno

Jak se z toho deprimujícího zimního šera nezbláznit? Stačí uvařit něco dobrého, co hýří barvami. Zimní zelenina je v plné síle a plná živin a vitamínů, tak si dopřejte pořádnou porci společně se šťavnatým kuřetem.

Článek

Nejlepší recepty na kuřecí stehna Foto:

22x lákavé recepty na kuřecí stehna v hlavní roli

Kuřecí stehna jsou velmi vděčný kus masa. Jsou sice o něco tučnější než prsa, ale díky tomu si za všech okolností zachovávají šťavnatost. Stehna můžete péct, dusit, smažit...
Suroviny
zelenina (tuřín, mrkev, žlutá řepa, fenykl, cibule, česnek) cca 500 g
balzamiko cca 1 lžíce
čerstvý rozmarýn a tymián
naporcované kuře nebo stehna
olivový olej a kousek másla
sůl, pepř + vybrané koření na kuře
Postup
1

Příprava je velmi jednoduchá. Očištěnou zeleninu nakrájejte na kousky, osolte, opepřete, přidejte posekané bylinky a česnek. Promíchejte s balzamikem a olejem.

2

Vložte do pekáčku nebo remosky a mezi zeleninu poskládejte naporcované osolené kuře. Já na kuře používám oblíbené koření od Antonína, ale dejte, jaké vyhovuje vám. Přece jen kuřecí maso je trochu mdlé chuti, tak ho musíte vylepšit.

3

Podlijte trochou vody a dejte péct. Remoska je jasná, a pokud budete péct v troubě, tak na 200 °C, nejprve přiklopené cca 40 minut a pak odkryté, aby se vytvořila na kuřeti křupavá kůrčička a zelenina se taky malinko opekla do barvy.

4

Občas zeleninu promíchejte. Nakonec přidejte kousek másla, které všechno pěkně ovoní a dochutí. A je hotovo, jiné přílohy není potřeba.

Kuře na zimní zelenině 2 Foto:

Kuře na zimní zelenině 3 Foto: Kuře na zimní zelenině; foto: V kuchyni vždy otevřeno

V kuchyni vždy otevřeno

Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.

V kuchyni vždy otevřeno - kuchařka Foto:

Videa

reklama

reklama