Kuře na středomořský způsob

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Kuře na středomořský způsob Foto:
Kuře na středomořský způsob
Foto: isifa.com

Klasiku v podobě kuřete s rýží můžete lehce ozvláštnit například olivami a rajčaty. A rázem máte na stole vůni slunného jihu.

Suroviny
kuřecí stehýnka a prsíčka s kůží 6–8 ks
sůl
čerstvě namletý černý pepř
olej na smažení
Na omáčku:
cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
žampióny nebo hříbky
bílé víno 125 ml
plechovka loupaných nasekaných rajčat 410 g
sůl
černý pepř
olivy bez pecek, nasekané 100 g
Postup
1

Předehřejte troubu na 160 °C. Solí a pepřem ochuťte kuřecí kousky. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm kuřecí maso ze všech stran, až bude zlatohnědé a měkké. Maso přendejte do zapékací mísy a dejte stranou.

2

Ve stejné pánvi, kde jste opékali kuře, opečte nakrájenou cibuli a česnek doměkka. Přidejte houby a opékejte je 1–2 minuty. Přidejte víno, rajčata, tymián, ochuťte a přiveďte do varu. Snižte teplotu a nechte pár minut pobublávat, potom přelijte omáčku přes kuře.

3

Pečte 45 minut. Přelijte kuře citronovou šťávou a podávejte s rýží.

Kuře na středomořský způsob Foto:

Kuře na středomořský způsob, foto: isifa.com

 

Videa

reklama

reklama