Kuře na pomerančích s rajčatovo-čočkovým salátem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kuře na pomerančích s rajčatovo-čočkovým salátem Foto:
Kuře na pomerančích s rajčatovo-čočkovým salátem
Foto: isifa.com

Jemné kuřecí maso provoněné pomerančem a doplněné o rajčatovo-čočkový salát si určitě zamilujete.

Suroviny
kuřecí prsa 4 ks
na marinádu:
olivový olej 2 lžíce
česnek, rozdrcený 2 stroužky
šťáva + nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
med 1 lžíce
oregano 1 lžíce
rozdrcená sušená chilli paprička 1 velká špetka
mořská sůl
černý pepř
na salát:
čočka (uvařená) 400 g
na zálivku:
hrubozrnná hořčice 2 lžíce
trochu citronové šťávy
krupicový cukr 1 lžíce
makadamový (ořechový) olej 1/4 hrnku
na smažení:
olivový olej 1 lžíce
máslo 1 lžíce
Postup
1

Kuřecí prsa dejte do mělké mísy. Smíchejte olivový olej, česnek, pomerančovou šťávu a kůru, med, oregano, chilli, sůl a pepř. Přelijte směsí kuřecí maso a nechte alespoň 10 minut odpočívat.

2

Předehřejte troubu na 180 °C. Rozehřejte pánev a v ní olej a máslo. Nechte máslo rozpustit, potom vložte maso, marinádu zachovejte, a smažte 2–3 minuty po každé straně nebo dokud maso nebude zlatohnědé.

3

Maso dejte do menší zapékací mísy, zalijte marinádou a pečte 10 minut. Vyndejte z mísy a dejte stranou.

4

Smíchejte dohromady rajčata, čočku a tymián. Smíchejte dohromady ingredience na zálivku a nalijte na čočkovou směs.

5

Při podávání: Kuře podávejte na lůžku z čočkovo-rajčatového salátu. Pokropte zbytkem šťávy ze zapékací misky.

Kuře na pomerančích s rajčatovo-čočkovým salátem Foto: isifa.com

Kuře na pomerančích s rajčatovo-čočkovým salátem. Foto: isifa.com

 

Videa

reklama

reklama