Kuře na harisse

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kuře na harisse  Foto:
Kuře na harisse
Foto: Jamie Oliver / 5 ingrediencí

Další geniální recept z nové kuchařky Jamieho Olivera obsahuje jen 5 hlavních ingrediencí a základní ochucovadla. V jednoduchosti je krása a Jamie opět dokazuje, že stačí málo a během chvíle můžete vykouzlit opravdu skvělé jídlo pro celou rodinu.

Článek

Nejlepší recepty na víkendové kuře Foto:

Nejlepší recepty na víkendové kuře

Patří na váš víkendový stůl pečené kuře? Pak pro vás máme inspiraci, jak ho připravit!

Uložit

Suroviny
různobarevné papriky 4 ks
červená cibule 2 ks
celé kuře o váze 1,2 kg 1 ks
růžová harissa 4 vrchovaté lžičky
čerstvá máta 4 snítky
sůl a čerstvě namletý černý pepř
červený vinný ocet
Postup
1

Troubu předehřejte na 180 °C. Papriky zbavte semínek a natrhejte je na velké kousky, cibuli oloupejte, rozkrojte na čtvrtky a rozdělte na jednotlivé plátky a pak vše dejte do pekáče o rozměrech 30 x 40 cm. Velkým ostrým nožem rozkrojte hřbet kuřete tak, abyste ho mohli rozložit naplocho, a do stehen udělejte hlubší zářezy. Vložte do pekáče spolu s harissou, trochou mořské soli a černého pepře a červeného vinného octa. Dobře promíchejte tak, aby se koření dostalo do všech koutků a záhybů kuřete.

2

Kuře položte na zeleninu a vše pečte 50 minut nebo až bude hezky vypečené a propečené. Před servírováním natrhejte navrch lístky máty.

Kuře na harisśe  Foto: Kuře na harisse; foto: Jamie Oliver / 5 ingrediencí

Fotografie a recepty použity z knihy Jamie Oliver – 5 INGREDIENCÍ vydané MLD Publishing, s. r .o., 2017, fotografie receptů a strany s věnováním copyright © Jamie Oliver Enterprises Limited (2017 5 Ingredients Quick & Easy Food), obálka a studiové fotografie copyright © Paul Stuart, 2017

5 INGREDIENCÍ

5 ingrediencí Foto:

Pro snadná a rychlá jídla

JAMIE OLIVER

Jen několik měsíců po anglickém vydání je tu česká verze bezpochyby nejrychlejší, uživatelsky nejvstřícnější a nejvtipnější kuchařky, kde se její autor (a pětinásobný otec) Jamie Oliver doslova vyřádil s pouhými pěti přísadami.

Ztvárnil je do 130 receptů ve všech jídelních kategoriích a sám ohodnotil takto: „Zkušenost s psaním téhle knížky byla úžasná a inspirující. A abych byl upřímný, naučila mě troše pokory, protože někdy jsou ty nejjednodušší věci v životě ty nejlepší. Nechápu, že mi trvalo 20 let, než mi to došlo! Každé jídlo je poctou úžasné kombinaci pouhých pěti ingrediencí a věřte mi, tohle je opravdu kuchařka, podle které budete vařit – v kuchyni vám povede ruku a zároveň vám rozproudí sliny v ústech.“

Vyzkoušejte i další nápaditý recept z 5 ingrediencí: 

 

Recept

Vláčné hovězí na hořčici  Foto:

Vláčné hovězí na hořčici

Kližka je na pomalé dušení nejvhodnější kus hovězího masa. Po pár hodinách se maso úplně rozpadá, s výraznou chutí worcesteru a hořčice vytvoří neodolatelnou souhru chutí....
Videa

reklama

reklama