Kuře na estragonu

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kuře na estragonu Foto:
Kuře na estragonu
Foto: Už dost šéfe!

Estragon je velmi specifická bylinka s hořko-sladkou kořeněnou chutí. Nepostradatelná je pro francouzskou kuchyni. A právě z ní vychází tento recept na kuře v krémové omáčce.

Suroviny
kuřecí stehna 4 ks
kuřecí vývar 2 l
bílé víno 200 ml
máslo 50 g
smetana 250 ml
cibule 2 ks
česnek 2 stroužky
estragon 5 větviček
sůl
Postup
1

Kuřecí stehna osolte, opepřete a zaprašte hladkou moukou. Ve větším hrnci je orestujte dozlatova ze všech stran, potom je vyjměte a uložte stranou.

2

Ve stejném hrnci orestujte najemno nakrájenou cibuli, přidejte česnek, stonky estragonu, zalejte bílým vínem a nechte ho odvařit. Přidejte orestované kousky kuřete a zalejte je vývarem tak, aby byly ponořené.

3

Předehřejte troubu na 160 °C. Základ přendejte do ohnivzdorného pekáče, zakryjte ho pokličkou a duste doměkka. Jakmile je maso měkké, opatrně ho vyndejte a vzniklý vývar svařte na třetinu. Přidejte smetanu a pár minut provařte. Omáčku rozmixujte, propasírujte a nakonec zjemněte máslem. Dochuťte solí, pepřem a nakonec do omáčky přidejte nasekané lístky čerstvého estragonu.

4

Kuřecí stehna servírujte přelitá estragonovou omáčkou.

Už dost, šéfe!Už dost, šéfe!

"Vždycky jsem si myslel, že největším uměním je schopnost odejít včas. Pořad Ano, šéfe! asi určitě končí. Rád bych se s vámi podělil o svoje názory na podnikání v gastronomii avzpomínky na nejlepší i nejhorší situace z natáčení.

V knize najdete nejen fotogarafie a hlášky, ale hlavně mé nejoblíbenější recepty, které vám připomenou, že tohle řemeslo se dá dělat i dobře."

Zdeněk Pohlreich

Videa

reklama

reklama