Kuře cacciatore

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kuře cacciatore Foto:
Kuře cacciatore
Foto: Kublanka.cz

Kuře po myslivecku je klasický italský recept, který můžete připravit s různými přílohami, ale my vám nabízíme verzi s polentovými hranolky.

Suroviny
Kuře cacciatore:
kuřecí stehna 6 ks
větší cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
drcená rajčata 1 plechovka
kuřecí vývar 350 ml
bílé víno 350 ml
čerstvý rozmarýn 1 lžíce
čerstvá hladkolistá petrželka 2 lžíce
černé olivy 1 hrst
sůl
Polentové hranolky:
polenta 250 g
voda 1 l
máslo 20 g
sůl 1 lžička
čerstvý rozmarýn
Postup
1

Troubu předehřejte na 200 °C. Do středně velkého hrnce nalijte 1 l vody, přidejte 1 lžičku soli a 20 g másla. Přiveďte k varu a za stálého míchání metličkou vsypte polentu. Za občasného míchání vařte na mírném ohni do zhoustnutí (10 minut). Polentovou kaši rozetřete v tenké vrstvě na pečicí plech a nechte vychladnout. Vychladlou polentu nakrájejte ostrým nožem na libovolné tvary, které pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Polentové hranolky opepřete, pokapejte olivovým olejem a posypejte čerstvým rozmarýnem. Pečte dozlatova v předehřáté troubě.

2

Kuře cacciatore: troubu předehřejte na 180 °C. Kuřecí stehna omyjte a osušte papírovou utěrkou. Ostrým nožem je rozdělte v kloubu na dvě části. Ve velkém silnostěnném hrnci rozpalte olivový olej, na kterém orestujte kuřecí kousky ze všech stran dozlatova. Opečené maso vyndejte děrovanou naběračkou na talíř a na zbylém oleji nechte na mírném ohni zesklovatět najemno nakrájenou cibuli s česnekem. Jakmile cibule změkne, vraťte do hrnce kuřecí kousky a podlijte vínem. Víno nechte zredukovat na množství několika polévkových lžic.

3

Poté do hrnce přidejte drcená rajčata, kuřecí vývar, olivy, bobkový list a rozmarýn. Podle chuti osolte, opepřete a dejte péct do předehřáté trouby na 35–45 minut. Kuřecí maso by mělo být měkké a omáčka zredukovaná. Před podáváním posypejte nasekanou hladkolistou petrželkou. Podávejte s polentovými hranolkami.

Kuře cacciatore Foto:

Kuře cacciatore Foto: Kuře cacciatore, foto: Kublanka.cz

Kublanka vaří doma

Kublanka.cz Foto:

Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. První jídlo, co Blanka Kubovi uvařila, bylo kuře na meruňkách. S díky jí to vrátil a ještě následující měsíc si z ní dělal legraci, jaká je to ale kuchařka. První partnerské jídlo a hned vlastní gól. To vážně nemohl tušit, jaký kulinářský talent právě objevil.

Nicméně dostala ještě šanci, až tak byl zamilován. A najednou se děly věci. Blanka s Kubou jsou již spolu 8 let. Kuře na meruňkách už mu nikdy neuvařila a naopak uvařila cokoliv si přál. A k reklamaci znovu nikdy nedošlo. Teda až na reklamaci jeho hmotnosti. Blanka uvaří všechno a Kuba všechno sní. Kuba je spokojený. Blanka je spokojená.

Jak jim to společné vaření jde je k vidění na www.kublanka.cz

Videa

reklama

reklama