Kuřátka s hráškovou nádivkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kuřátka s hráškovou nádivkou  Foto:
Kuřátka s hráškovou nádivkou
Foto: archiv Billa

Kuře s nádivkou je jarní klasika. Zkuste to tentokrát pojmout trochu slavnostněji a na každou porci upečte jedno malé kuřátko s nevšední nádivkou se sladkým hráškem. Chuť pokrmu dotáhne svěží citron s voňavým rozmarýnem.

Suroviny
menší kuřátka o váze cca 650 g 4 ks
pár plátků másla na pokladení kuřete
sůl
čerstvě namletý pepř
citron (ideálně v bio kvalitě) 2 ks
pár snítek rozmarýnu
Nádivka:
den staré housky 3 ks
mléko 4 lžíce
špetka muškátového oříšku
sůl
čerstvě namletý pepř
vejce 2 ks
mladý hrášek 200 g
máslo 50 g
cukr 1 lžička
Postup
1

Kuřata omyjte, osušte, důkladně osolte a opepřete.

2

Připravte si nádivku: hrášek povařte nepřikrytý v osolené vařící vodě 5 minut, sceďte a nechte odkapat. Pak ho poduste na másle, oslaďte, osolte, opepřete a lehce promíchejte. Přidejte housky namočené v mléce, žloutky, muškátový oříšek, sůl a pepř. Sníh ze dvou bílků vymíchejte dotuha a přidejte k nádivce.

3

Prostor uvnitř břišní dutiny kuřátek vyplňte nádivkou. Kuřata svažte kuchyňským provázkem, poklaďte plátky másla, snítkami rozmarýnu, přidejte citrony nakrájené na poloviny a pečte ve středně horké troubě lehce dozlatova celkem 50–60 minut.

Kuřátka s hráškovou nádivkou  Foto:

Kuřátka s hráškovou nádivkou, foto: archiv Billa

Videa

reklama

reklama