Kukuřičná polévka s kuřetem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Kukuřičná polévka s kuřetem Foto:
Kukuřičná polévka s kuřetem
Foto: Dobrého kari není nikdy dost...

Máte rádi asijskou kuchyni? Nejsou to jen nudle či rýže s masem, tentokrát vyzkoušejte zajímavou a sytou polévku s originální chutí. Výrazné koření a sladká kukuřice vytvoří výtečný základ, který doplníte opečeným kuřecím masem.

Suroviny
kuřecí prsa s kůží 2 ks
rozmražená kukuřičná zrna 250 g
cibule 200 g
česnek 30 g
čerstvý zázvor 25 g
kurkuma 1 lžička
mletý koriandr 1 lžíce
kari koření 1 lžíce
voda 400 ml
kokosové mléko 700 ml
olej na smažení
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Česnek a zázvor nasekáme nadrobno. Cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji dosklovata. Přidáme česnek a zázvor a dále restujeme. Poté přidáme koriandr, kurkumu a kari a dobře promícháme. Přidáme kukuřici a opět dobře promícháme. Přidáme vodu a směs povaříme cca 10 minut. Přidáme kokosové mléko a zkontrolujeme chuť. Vaříme dalších 10 minut, dokud se všechny kořenící přísady neprovaří. Sundáme z ohně, rozmixujeme, přecedíme a dáme stranou.

2

Kuřecí prsa osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej na vysokou teplotu. Vložíme do něj kuřecí prsa kůží dolů a stáhneme plamen, aby se kůže nepřipálila. Když kůže zezlátla a je křupavá, prsa obrátíme a opečeme i z druhé strany.

3

Před servírováním kuřecí prsa nakrájíme na plátky a vložíme do talíře či nádoby, v níž budeme polévku servírovat. Zalijeme je hotovou polévkou.

Dobrého kari není nikdy dost...

Dobrého kari není nikdy dost – Neodolatelné recepty asijské kuchyně

Jiří Štift

Ostré, sladké, kyselé, slané, pikantní, aromatické, pálivé – pravé asijské jídlo typu „street food“ si můžete připravit doma a není to vůbec náročné.

Většinu surovin seženete bez problémů a nejlepší český šéfkuchař v oboru asijské gastronomie vás povede po ověřené cestě k jejich přípravě. Naučíte se rolky, knedlíčky, koláčky a sataje, saláty, pikantní polévky, skvělé pokrmy z woku, pokrmy zvané karí a přílohy jako indickou rýži, nudle, chleby, nány, parathy.

Vydalo nakladatelství Ikar v květnu 2014, fotografie: Alena Hrbková, počet stran: 224, doporučená cena: 349 Kč

 

Článek

Na návštěvě u Jiřího Štifta  Foto: Kateřina Obrazová THINKFOOD.CZ

Na návštěvě u Jiřího Štifta

Byli jsme hosty Jiřího Štifta, jenž bezesporu patří k největším talentům české gastronomické scény. Jiří nás pozval do kuchyně restaurace Essensia hotelu Mandarin Oriental...
Videa

reklama

reklama