Kukuřičná polévka s chilli

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kukuřičná polévka s chilli Foto:
Kukuřičná polévka s chilli
Foto: profimedia.cz

Tuto polévku skvěle doplní ostrá chilli omáčka. A nezapomeňte použít opravdu poctivý a silný vývar, nebudete litovat!

Pokud netrváte na vegetariánské verzi, můžete použít i kuřecí vývar. A místo másla lze přidat 2 lžíce olivového oleje.

Suroviny
kukuřičné klasy 4 ks
máslo 50 g
střední cibule, oloupaná a nakrájená 1 ks
zeleninový vývar 1 l
sůl, pepř
Chilli omáčka:
čerstvé chilli papričky, zbavené semínek a pokrájené 6 ks
česnek, oloupaný a utřený 1 stroužek
nakrájená čerstvá petrželka 1 hrst
špetka soli
Postup
1

Kukuřičné klasy vložte do velkého hrnce s vodou a vařte asi 15 minut. Jakmile budou uvařené, okrojte všechna kukuřičná semena z klasu.

2

Máslo (nebo olivový olej) dejte do většího rendlíku společně s cibulí a restujte dosklovata. Přidejte kukuřičná semena, promíchejte a restujte dalších pár minut.

3

Přilijte vývar a přiveďte k varu. Vařte zakryté asi 20–30 minut, dokud není kukuřice úplně měkká.

4

Jakmile bude kukuřice uvařená, dochuťte polévku solí, pepřem a poté rozmixujte tyčovým mixérem. Případně ještě dochuťte.

5

Chilli omáčka: Ve hmoždíři podrťte chilli papričky, česnek, petrželku a sůl, postupně ke směsi přilévejte olivový olej.

6

Polévku podávejte teplou, či studenou a zakápnutou chilli omáčkou.

Kukuřičná polévka s chilli 2 Foto: Kukuřičná polévka s chilli; foto: profimedia.cz

Videa

reklama

reklama