Kukuřice, co má říz

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Kukuřice, co má říz  Foto:
Kukuřice, co má říz
Foto: DJ BBQ / Hellman´s

Zkuste tradiční americkou přílohu ke grilovanému masu. Kukuřičné klasy se nebojte pořádně dochutit. Doporučujeme super recept od grilovacího guru – DJ BBQ :)

Suroviny
kukuřičné klasy na špejli 6 ks
majonéza (např. Hellman´s) 100 g
čerstvě vymačkaná limetková šťáva 2 lžíce
česnek nasekaný najemno 2 stroužky
červená chilli paprička bez semínek nakrájená najemno 1/2 ks
najemno nastrouhaný parmazán 40 g
čerstvý koriandr na dozdobení
Postup
1

Rovnoměrně kukuřici potřete olivovým olejem. Pak ji grilujte na mírném ohni. Po celou dobu ji otáčejte, dokud není ugrilovaná dokřupava.

2

Hotovou kukuřici naaranžujte na talíř a nechte vychladnout přibližně 3 minuty. Mezitím v misce smíchejte kombinaci majonézy, limetkové šťávy, česneku a chilli papričky.

3

Hotové kukuřice metličkou pomažte připravenou majonézovou směsí. Posypte sýrem a dozdobte čerstvým koriandrem.

4

PRIMA TIP: Pokud máte rádi pálivá jídla, přidejte o špetku víc chilli.

Kukuřice, co má říz  Foto: Kukuřice, co má říz; Foto: DJ BBQ / Hellman´s

Uložit

Videa

reklama

reklama