Krůtí stehna na zelenině

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Krůtí stehna na zelenině  Foto:
Krůtí stehna na zelenině
Foto: L.A. CREATIVE FOOD

Pro mnohé je tmavé maso stehen ze sedmičlenného výběru, který krůta poskytuje, to nejlepší. Pečení s kostí mu dodá ještě výraznější chuť a zelenina potřebný šmrnc a svěžest.

Suroviny
krůtí stehna 2 ks
olivový nebo rostlinný olej na opékání
velká mrkev 1 ks
menší celer 1/2 ks
petržel 2-3 ks
velká bílá cibule 1 ks
velké brambory 2 ks
tymián, oregano a/nebo saturejka
sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
1

Troubu předehřejte na 180 °C. Všechnu zeleninu a brambory očistěte, oloupejte a nakrájejte na kousky, cibuli na půlměsíčky. Ve velkém pekáči rozehřejte olej a opečte na něm stehna. Vyndejte je a do pekáče rozestřete zeleninu a brambory. Zakapejte zbylým olejem.

2

Stehna položte navrch a vše osolte a opepřete. Posypte zvolenými bylinkami, které přitom trochu promněte v prstech. Pekáč přikryjte a maso pečte asi 2 hodiny (záleží to na velikosti stehen).

3

Pokud je maso už měkké, nechte pekáč odkrytý a stehna pečte ještě chvíli, aby se vypekla kůžička. Pak je naporcujte (odstraňte kromě kostí i ostré tuhé šlachy) a podávejte s pečenou zeleninou, kterou můžete doplnit ještě čerstvým pečivem, šťouchanými bramborami nebo rýží.

Krůtí stehna na zelenině  Foto: Krůtí stehna na zelenině; foto: L.A. CREATIVE FOOD

Videa

reklama

reklama

\n