Krůtí stehna na kari s mandlemi

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Krůtí stehna na kari s mandlemi Foto:
Krůtí stehna na kari s mandlemi
Foto: All

Další recept z epizody na téma KRŮTÍ MASO od Zdeňak Pohlreicha. Pro někoho možná netradiční úprava stehen na kari s mandlemi rozhodně láká k vyzkoušení.

Všechny recepty z 17. dílu s tématem KRŮTÍ MASO najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
vykostěná krůtí stehna
krůtí vývar 1 dl
smetana 1 dl
spařené a loupané mandle
cibule
česnek 1 stroužek
kari koření
čerstvý koriandr
sůl
Postup
1

V pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte kousek másla a orestujte nadrobno nakrájenou cibuli.

2

Aby byl česnek jemnější, vyndejte z něj klíček a zbytek přidejte na pánev. Vykostěná stehna pokrájejte, osolte, opepřete a orestujte spolu s cibulí a česnekem. Posypte kari, promíchejte a zalijte vývarem. Přikryjte pokličkou a nechte dusit asi 20 minut, dokud maso nebude měkké.

3

Potom omáčku zahustěte hotovou jíškou, maso vyndejte stranou do misky a omáčku nechte ještě 10 minut povařit.

4

Přilijte smetanu, promíchejte a přeceďte. K masu přidejte nakrájené mandle a zalijte ho přecezenou omáčkou. Nandejte na talíř a posypte čerstvým koriandrem.

Krůtí stehna na kari s mandlemi Foto:

Krůtí stehna na kari s mandlemi Foto:

Krůtí stehna na kari s mandlemi Foto:

Krůtí stehna na kari s mandlemi

Videa

reklama

reklama