Krůtí špízy a grilovaný ananas

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Krůtí špízy a grilovaný ananas Foto:
Krůtí špízy a grilovaný ananas
Foto: Gurmet

Tentokrát pro vás máme recept, který je tak jednoduchý, že ho s trochou pomoci zvládnou i vaše děti. A nejlepší na něm je, že ho zvládnete na grilu u vás na zahradě.

Suroviny
krůtí maso 200 g
červená kapie 1 ks
špekáčky 2 ks
kvalitní rostlinný olej (olivový nebo řepkový)
tymián 2 snítky
sůl
Dezert:
menší ananas 1 ks
kvalitní rostlinný olej
Postup
1

Grilovací dřívka namočte aspoň 2 hodiny před grilováním do vody. Krásně ji nasáknou, a když pak špízy položíte na rozehřátý gril, oheň vlhkému dřevu neublíží. Maso nakrájejte na kostičky o velikosti asi 4 x 4 cm, očištěnou kapii a slaninu také. Oloupané špekáčky pokrájejte na kolečka. Do misky nalejte olej a přidejte natrhané lítky tymiánu a mořskou sůl.

2

Na špejle pak střídavě napichujte maso, kolečka špekáčků, slaninu a kapii. Konce špízů nechte volné, aby šly při grilování dobře otáčet a abyste si nespálili prsty. Špízy nakonec potřete pomocí štětce bylinkovým olejem se solí a grilujte je ze všech stran, až jsou pěkně opečené (trvá to asi 7 až 8 minut).

3

A teď přichází na řadu opečený ananas. Je stejně báječný jako snadný, takže si ho určitě zamilujete stejně jako my. Ananas nakrájejte na 6 dílů, vykrojte z něj tuhý střed a odstraňte slupku.

4

Očištěný ananas po délce napíchněte na dřívko a pak každý kousek potřete sladkou glazurou z medu trochy oleje a ze skořice a grilujte asi 7 minut.

Gurmet - červenec, srpen 2014Gurmet – Vaše škola vaření

Letní dvojčíslo Gurmetu plně odráží léto a prázdniny, které jsou časem dovolených. Za dobrým jídlem jsme se rozhodli vyrazit do Středomoří a na Balkán, takže jsme pro vás připravili nejen nedělní oběd ve španělském duchu, ale taky domácké menu jako vystřižené z dovolené v Bulharsku. Středomořské téma se objeví i v rubrice zdraví, kde najdete šestici receptů, ve kterých hraje klíčovou roli olivový olej.

Naučíme vás také, jak si připravit čerstvé domácí těstoviny, vařit (i grilovat) venku dobroty, které vymyslel a uvařil Zdeněk Pohlreich. Jak uvařit opravdu bleskurychle, vám poradí Jamie Oliver, a o recept na skvělou barbecue omáčku se s vámi podělí Michal Nikodem. Také tentokrát vám nabídneme spoustu sladkostí – od koláčů přes dorty až po domácí zmrzlinu. Léto budiž pochváleno!

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama