Krůtí sekaná s fetou

Doba přípravy:
Počet porcí: 8
Krůtí sekaná s fetou Foto:
Krůtí sekaná s fetou
Foto: All

Zkuste nevšední variaci na naši tradiční sekanou. S vůní bylinek, s výrazným slaným sýrem a z jemnějšího krůtího masa – určitě stojí za zkoušku :)

Suroviny
panko strouhanka 1/2 hrnku
mléko 1/4 hrnku
mleté krůtí maso cca 900 g
vejce, prošlehané 2 ks
mletá sušená cibule 2 lžičky
sušený granulovaný česnek 2 lžičky
sůl 1 lžička
pepř 1 lžička
italské koření 1 lžička
worchestrová omáčka 1 lžíce
feta 1 hrnek
cuketa, nastrouhaná a scezená 2 hrnky
omáčka marinara 1 hrnek
Postup
1

Předehřejte troubu na 180 °C.

2

Ve větší míse smíchejte panko strouhanku s mlékem a vytvořte hrubší pastu.

3

Vmíchejte mleté maso, vejce, koření, worchestrovou omáčku, sýr, cukety a polovinu omáčky marinara.

4

Dobře všechny ingredience promíchejte.

5

Pekáč lehce vymažte olejem. Masovou směs vytvarujte do bochníku a vložte do pekáčku. Zbylou omáčku rozprostřete po povrchu masa.

6

Pečte asi 1 hodinu a 15 minut, dokud vnitřní teplota sekané nebude cca 72 °C. Nechte odležet asi 5 minut a poté nakrájejte na 8 stejných plátků.

Krůtí sekaná s fetou 2 Foto: Krůtí sekaná s fetou; foto: organizeyourselfskinny.com

Uložit

Videa

reklama

reklama