Krůtí rolky s rajčatovou omáčkou a salátem z pečených brambor

Doba přípravy:
Počet porcí: 3
Krůtí rolky s rajčatovou omáčkou a salátem z pečených brambor  Foto:
Krůtí rolky s rajčatovou omáčkou a salátem z pečených brambor
Foto: archiv Pražské řeznictví

Skvělá večeře, kterou potěšíte chlapa i dámu na dietě :) Krůtí maso není příliš tučné a má velmi jemnou chuť, takže k němu skvěle pasuje chuťově zajímavá náplň.

Suroviny
Rolky:
plátky z krůtích prsou silné asi 2–3 cm 3 ks
sušená rajčata v oleji 3 ks
ricotta 50 g
sůl
pár listů čerstvého špenátu
Rajčatová omáčka:
šalotka 1 ks
rajský protlak 1 lžíce
loupaná krájená rajčata 200 g
bílé víno 50 ml
čerstvé bylinky podle chuti
sůl a čerstvě namletý pepř
Salát:
drobné brambory 400 g
sůl
bílý jogurt 3 lžíce
čerstvá rukola 1 hrst
černé olivy 10–12 ks
čerstvá pažitka
Postup
1

Krůtí maso lehce rozklepejte. Osolte z obou stran.

2

Sušená rajčata osušte a nakrájejte nadrobno. V misce promíchejte s ricottou a špetkou soli. Na maso položte pár listů špenátu a rozetřete na něj ricottovou náplň. Maso stočte do rolek a převažte provázkem.

3

Troubu předehřejte na 170 °C. Rozpalte pánev a rolky ze všech stran opečte, aby se zatáhly. Vložte do trouby a pečte 30 minut.

4

Brambory omyjte a nakrájejte na centimetrové plátky. Propláchněte ve studené vodě a osušte. V míse promíchejte s 1–2 lžícemi olivového oleje. Poté brambory rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem, posolte.

5

Upečené maso vyndejte, udržujte v teple a teplotu trouby zvyšte na 220 °C. Brambory vložte do trouby a pečte 25 minut dozlatova.

6

Šalotku nakrájejte nadrobno. Na pánev nalijte lžíci oleje a šalotku orestujte dozlatova. Přidejte protlak, asi minutu promíchávejte. Zalijte vínem, přidejte rajčata, osolte, opepřete a povařte.

7

Na talíř naservírujte omáčku, na ni položte rolku. Naservírujte na talíř brambory, přelijte lžící jogurtu, posypte nasekanou pažitkou, překrojenými olivami a rukolou.

Krůtí rolky s rajčatovou omáčkou a salátem z pečených brambor  Foto: Krůtí rolky s rajčatovou omáčkou a salátem z pečených brambor; foto: archiv Pražské řeznictví

Videa

reklama

reklama