Krůtí roláda se sušenými švestkami

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Krůtí roláda se sušenými švestkami  Foto:
Krůtí roláda se sušenými švestkami
Foto: Easy weekends

Úžasné účinky sušených švestek na zdraví znali už naši předkové. Jsou skvělé pro úpravu zažívání, odbourávání cholesterolu i při redukční dietě. Navíc uspokojí i chuť na sladké, když vás honí mlsná. A v kombinaci s masem jim to také sluší... :)

Suroviny
krůtí prsa 1 kg
sůl
čerstvě namletý pepř
olej 50 ml
smetana 50 ml
sušené švestky 200 g
šalotka 4 ks
máslo 50 g
Postup
1

Krůtí maso opláchněte, osušte a rozřízněte. Rozklepejte ho na plát a potrhané okraje odřízněte. Do masa z obou stran pečlivě vetřete sůl s hrubě drceným pepřem a lžíci oleje.

2

Ořezy masa se smetanou a špetkou soli i pepře rozsekejte na kaši pomocí robotu. Pak ji rozetřete na připravený plát masa. Na to naskládejte polovinu sušených švestek a na nudličky nakrájenou slaninu.

3

Zabalte do rolády, svažte kuchyňským provázkem a vložte do pekáče se zbytkem oleje. Přidejte zbylé švestky a oloupané šalotky. Lehce podlijte vodou, přidejte plátky másla a tymián.

4

Pekáč zaklopte a vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečte asi 60 minut. Pak odklopte, zvyšte teplotu na 200 stupňů a pečte 20 minut, aby povrch zezlátl. Jako příloha se nejlépe hodí bramborová kaše.

Krůtí roláda se sušenými švestkami  Foto: Krůtí roláda se sušenými švestkami, foto: Easy weekends

Easy weekends Foto:

Easy weekends

David Skokan, ed. Jana Vašáková

Snadné víkendové vaření na celý rok

Hledáte inspiraci na snadné a zároveň sezonní pokrmy na víkendový stůl? Řešíte, co uvařit, aby si pochutnala celá rodina? Pak vám přijde k chuti knížka od kuchaře a foodstylisty Davida Skokana.

Od jara až do zimy vám bude průvodcem surovinami pro dané období a zároveň vám představí více než 90 vyzkoušených receptů nejen na víkend. Mužská jízda v kuchyni může začít…

Vydalo nakladatelství Mladá Fronta.

Videa

reklama

reklama