Krůtí roláda s pečenými cherry rajčaty a gorgonzolovou omáčkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Krůtí roláda s pečenými cherry rajčaty a gorgonzolovou omáčkou  Foto:
Krůtí roláda s pečenými cherry rajčaty a gorgonzolovou omáčkou
Foto: FTV Prima / Tomáš Svoboda

Pokud se vám nechce péct celou krůtu, jak ji připravil Josef Klíma v show Pečeme podle hvězd, možná se vám bude líbit recept Martina Kincla na luxusní krůtí roládu plněnou mletým masem, kterou podával s těstovinami s výraznou omáčkou z gorgonzoly.

Novou kulinární show sledujte každou neděli v 17.10 na Primě! Všechny recepty a bonusové materiály z pořadu Pečeme podle hvězd najdete ve speciálu:

Suroviny
krůtí prsa 500 g
mleté maso z hovězí kýty 400 g
krůtí šunka v celku 100 g
slanina 50 g
máslo 1 lžíce
spaghetti 500
sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
1

Krůtí prsa naklepejte na tenký plátek, hovězí mleté maso smíchejte s nasekanou slaninou a touto směsí potřete naklepané krůtí maso. Osolte a opepřete, přidejte čerstvý tymián, připravený váleček z krůtí šunky a zarolujte. Takto připravené roládky zabalte do alobalu a pečte v rozpálené troubě na 160 stupňů 35 minut.

2

Poté rozpusťte na pánvi máslo, přidejte gorgonzolu, metličkou rozmíchejte v krém a zalijte smetanou. Dochuťte solí, pepřem, čerstvým tymiánem a nechte provařit na mírném ohni asi 5 minut.

3

V hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte těstoviny, které následně sceďte a odkapané přidejte do gorgonzolové omáčky.

4

Roládu po upečení ještě dopečte na pánvi s olejem a cherry rajčaty dozlatova. Roládu podávejte nakrájenou na plátky a dozdobenou opečenými cherry rajčaty společně s těstovinami.

Krůtí roláda s pečenými cherry rajčaty a gorgonzolovou omáčkou  Foto: Krůtí roláda s pečenými cherry rajčaty a gorgonzolovou omáčkou; foto: FTV Prima/Tomáš Svoboda

Tento recept je z pořadu Pečeme podle hvězd, který můžete sledovat každou neděli od 17.10 na Primě. 

Všechny odvysílané epizody najdete na Primě PLAY.

V desáté epizodě například odhalíte rodinné poklady z domácí kuchařky Josefa a Kryštofa Klímy . S diváky se podělili o recepty na pečenou krůtu a jahodovou bublaninu.

Pečeme podle hvězd - 10.díl Foto: Pečeme podle hvězd – 10.díl; foto: FTV Prima/Tomáš Svoboda

Uložit

Videa

reklama

reklama