Krůtí prsa plněná nivou

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Krůtí prsa plněná nivou  Foto:
Krůtí prsa plněná nivou
Foto: Tak vařím já

Krůtí maso má velmi jemnou chuť, proto mu sluší spojení s výraznějšími chutěmi. Pokud ho naplníte sýrem s modrou plísní a sušenými rajčaty, určitě vás výsledek mile překvapí.

Suroviny
krůtí prsa 300 g
niva 100 g
sušená rajčata v oleji 1 hrst
kuřecí vývar 1 dl
sůl
čerstvě namletý černý pepř
Postup
1

Z krůtího masa uřízněte přes vlákno dva steaky, ostrým nožem do nich udělejte otvor, který zvětšete pomocí vařečky. Maso naplňte kousky sýra a překrájenými rajčaty. Spíchněte párátky nebo kovovými jehlami. Lehce osolte, opepřete a potřete olejem.

2

Opékejte ze všech stran na rozpálené pánvi. Pak přilijte horkou vodu nebo vývar, přiklopte pokličkou a duste asi 20 minut. Když se tekutina vyvaří, nezapomeňte ji doplnit. Servírujte s rýží nebo těstovinami.

3

Prima tipy: Kuřecí maso je na tento recept také vynikajicí. S náplní si můžete vyhrát. Výborný je třeba sýr typu camembert nebo Vltavín. Se solí opatrně, sýr je slaný sám o sobě.

Krůtí prsa plněná nivou  Foto: Tak vařím já

Krůtí prsa plněná nivou. Foto: Tak vařím já

 

Hrubešová - Tak vařím já

Tak vařím já

125 receptů pro vytížené ženy

Úspěšná česká herečka Markéta Hrubešová, nyní známá z televizních obrazovek i jako zdatná kuchařka, představuje své recepty. Z dědictví po babičce a z dalších zdrojů převzala tradiční postupy, avšak snaží se českou i středomořskou kuchyni servírovat v lehké a stravitelné podobě.

Pro moderní a zaměstnanou ženu, která potřebuje nasytit hladové krky během krátké doby, rovněž autorka vybrala ta jídla, jejichž příprava je časově nenáročná.

Názorná publikace s více než 200 fotografiemi Davida Krause.

Videa

reklama

reklama