Krůtí plátky s kuskusovým salátem a paprikovou omáčkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Krůtí plátky s kuskusovým salátem a paprikovou omáčkou  Foto:
Krůtí plátky s kuskusovým salátem a paprikovou omáčkou
Foto: archiv restaurace Podolka

Jídlo má promlouvat všemi smysly. Tahle krůtí prsa se svěžím kuskusovým salátem a lahodnou omáčkou z paprik nejen skvěle chutnají, ale i omamně voní a navíc krásně vypadají. Zkrátka ideální kombinace, nad kterou se sbíhají sliny.

Suroviny
krůtí prsa 600 g
voda 450 ml
kuskus 300 g
paprika 300 g
lilek 100 g
rukola 100 g
smetana 100 ml
cibule 80 g
máslo 50 g
kešu ořechy 50 g
jarní cibulka 30 g
drcený kmín 3 g
mletá sladká paprika 3 g
máslo 100 g
tymián
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Rozehřejte troubu na 160 °C. Na pekáč vyložený pečicím papírem položte papriky, lilek a nakrojená rajčata. Pečte cca 25 minut.

2

Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na malé kostičky. Na rozehřátém másle ji nechte zesklovatět. Přisypte červenou papriku. Krátce na mírném plameni zapečte (cca 1–2 minuty). Zalijte vodou nebo vývarem. Z trouby vyndejte rajčata a vykoupejte je ve studené vodě. Vyřízněte „bubáka“ a vhoďte do základu. Papriky s lilkem vyndejte z trouby. Svlékněte je ze slupky a očistěte od vnitřních semínek a stopky. Vložte do základu. Lilek zbavte stopky, rozkrájejte jej a vhoďte do základu. Směs chvilku povařte a následně rozmixujte na jemný krém. Dochuťte česnekem, solí, pepřem a drceným kmínem. Povařte a nakonec vlijte smetanu.

3

Krůtí maso nakrájejte na plátky, osolte, opepřete a posypte lístky tymiánu. Do masa vmasírujte kapku oleje a opečte z obou stran (nedopékejte na 100 %).

4

Kuskus dejte do větší nádoby, přidejte kurkumu, sůl a kmín. Zalijte horkou vodou a promíchejte a přiklopte. Nakrájejte papriku, jarní cibulku, nadrťte kešu oříšky, přidejte rukolu, nakonec vhoďte spařený kuskus.

5

V rozpálené troubě při 160 °C dopečte maso. Na talíř dejte omáčku, kuskus a nakonec přidejte propečené maso. Servírujte do misky nebo hlubokého talíře a přidejte pražené oříšky s jarní cibulkou.

Krůtí plátky s kuskusovým salátem a paprikovou omáčkou 3 Foto:

Krůtí plátky s kuskusovým salátem a paprikovou omáčkou 4 Foto:

Krůtí plátky s kuskusovým salátem a paprikovou omáčkou  Foto:

Krůtí plátky s kuskusovým salátem a paprikovou omáčkou                  Foto: archiv restaurace Podolka

Podolka Foto:

O restauraci PODOLKA

Restaurace Podolka se otevřela v dubnu 2012 v Praze 4 – Podolí, v prostorách Yacht klubu CERE. Nabízí denně čerstvé speciality pestré vegetariánské, rybí i masové kuchyně. Kuchaři připravují pokrmy a nápoje s úctou a respektem k přírodním zdrojům podle vlastních receptur, s využitím zejména tuzemské sezonní nabídky surovin, ze zdrojů domácích producentů a šetrných společností. V Maurerově výběru Grand Restaurant 2014 restauraci najdete na 95. místě. Jejím šéfkuchařem je Jaroslav Rezek.

Více informací najdete na www.restauracepodolka.cz

Videa

reklama

reklama