Krůtí placičky s okurkovou salsou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Krůtí placičky s okurkovou salsou  Foto:
Krůtí placičky s okurkovou salsou
Foto: Marek Bartoš / Grilování

Variace na hamburger ve zdravější úpravě vás zaručeně nezklame. Dobře dochucené krůtí maso doplňte pikantní osvěžující salsou. Tento, a dalších 140 receptů, najdete v nové kuchařské knize Zdeňka Pohlreicha Grilování.

Suroviny
mleté krůtí maso 500 g
jarní cibulky nakrájené nadrobno 4 ks
čerstvá bazalka nakrájená nadrobno malá hrst
česnek nakrájený nadrobno 1–2 stroužky
špetka mletého chilli
čerstvě namletý černý pepř
mořská sůl
olivový olej na potření
Salsa:
střední salátová okurka nastrouhaná nahrubo nebo nakrájená na malé kostičky 1 ks
trocha čerstvého kopru nakrájeného nadrobno
kousek papričky jalapeño nakrájené nadrobno
mořská sůl
čerstvě namletý černý pepř
Postup
1

Do mísy dejte mleté maso, strouhanku, cibulku, citronovou šťávu, bazalku, sójovou omáčku, česnek, chilli, pepř a sůl. Dobře prohněťte a propracujte, pak vytvarujte 6 až 8 stejně velkých kuliček a trochu je zploštěte. Na talíři je přetáhněte fólií a dejte do ledničky.

2

Na salsu promíchejte v misce okurku, kopr, chilli papričku, sůl a pepř. Zakápněte ji trochou olivového oleje.

3

Gril rozpalte na 180–230 °C. Placičky potřete olejem a položte je na gril. Opékejte je zhruba 3 až 4 minuty z každé strany a pak je ihned podávejte s okurkovou salsou.

Krůtí placičky s okurkovou salsou  Foto:

Krůtí placičky s okurkovou salsou, foto: Marek Bartoš / Grilování

Grilování, jaké jste ještě nezažili!

Pohlreich Grilování 2 Foto:

V nové knize Zdeňka Pohlreicha Grilování najdete vedle stovky osvědčených receptů, doplněných a upravených, také čtyřicet úplně nových senzačních jídel. Možná jste ani netušili, co všechno se dá na grilu připravit – je tu zkrátka 100 + 40 důvodů, proč se pustit do grilování!

Na grilu se pod vedením Zdeňka Pohlreicha naučíte připravovat prakticky vše, včetně ryb, mořských plodů, zeleniny a ovoce. Zvládnete taje ohně i různé grilovací metody, seznámíte se i s méně obvyklými způsoby přípravy a surovinami.

Praktická, přehledná a nabitá skvělými recepty, s QR kódy pro snadný a rychlý nákup – novou knížku velkého šéfa si zamilujete stejně jako jídla, která podle ní připravíte.

Vydává nakladatelství Sevruga s.r.o., počet stran: 264 str., cena: 499,-Kč

Článek

Nová kuchařka Zdeňka Pohlreicha - Grilování Foto:

Rozpalte to s novou kuchařkou Zdeňka Pohlreicha!

Období prázdnin a dovolených se pomalu ale jistě blíží. A s ním nastává i čas pro oblíbené grilování s rodinou a přáteli. Právě nyní na trh vystupuje knižní novinka Zdeňka...
Videa

reklama

reklama