Krůtí piccata s citronovou omáčkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Krůtí piccata s citronovou omáčkou Foto:
Krůtí piccata s citronovou omáčkou
Foto: All

Původně se piccata připravovala z telecího masa. Jedná se vlastně o klasický řízek a postupně se tento recept rozšířil do celého světa a začal se připravovat z různých druhů mas. Třeba krůtího, jako to udělal Zdeněk Pohlreich.

Všechny recepty z 17. dílu s tématem KRŮTÍ MASO najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".


Suroviny
krůtí prsa
víno 1 dl
krůtí vývar 1 dl
žampiony 4 ks
šalotka
petrželka
sůl
Postup
1

Nejdříve smíchejte hladkou mouku se solí a pepřem. Potom osolte a opepřete i krůtí prsa a obalte je v ochucené mouce. Na pánvi rozehřejte olivový olej a z obou stran opečte maso.

2

Ve druhé pánvičce orestujte na olivovém oleji celé žampióny. Osolte a opepřete, přidejte k nim kousek másla, nakrájenou šalotku a cuketu bez jadérek.

3

Opečené maso vyndejte stranou a na pánev nalijte bílé víno a citronovou šťávu. Tekutinu nechte odpařit a potom přilijte krůtí vývar. Maso vraťte zpátky na pánev, přidejte kousek másla a nechcte rozpustit. Vypněte varnou desku, přisypte nakrájenou petrželku, citronovou dužinu nakrájenou na měsíčky a promíchejte.

4

Na talíř nandejte směs žampiónů a cukety, přidejte krůtí maso a zalijte citronovou omáčkou.

Krůtí piccata s citronovou omáčkou Foto:

Krůtí piccata s citronovou omáčkou Foto:

Krůtí piccata s citronovou omáčkou Foto:

Krůtí piccata s citronovou omáčkou Foto:

Krůtí piccata s citronovou omáčkou

Videa

reklama

reklama